USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Розшукали скульптуру кликуна із Сонячного годинника, його викрав 21-річний лучанин

15 Листопада 2019 12:54
Поліція розшукала скульптуру кликуна, якого викрали із Сонячного годинника у Луцьку.

Сьогодні керівник Головного управління Нацполіції у Волинській області Петро Шпига передав начальнику управління туризму та промоції міста Луцької міськради Катерині Теліпській скульптуру кликуна, котрого зловмисник викрав минулого тижня із сонячного годинника на Театральному Майдані міста, інформують у пресслужбі поліції.

Досудовим слідством по справі встановлено, що крадіжку одного із таємничих символів древнього Луцька скоїв 21-річний житель обласного центру. Співробітники Луцького відділу поліції скульптуру кликуна вилучили. Вона не зазнала пошкоджень.
«Завдяки професійним та злагодженим діям співробітників Луцького відділу поліції цей зухвалий злочин розкрито. Особу зловмисника встановлено. Йому буде оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України. Після завершення розслідування суд визначить правопорушнику міру покарання», – повідомив начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига.
Санкція статті передбачає, зокрема, до трьох років позбавлення волі.

«Ми вірили, що символ повернеться в місто. Приємно, що поліцейські дійсно стоять на захисті безпеки громадян та правопорядку. Дякую поліції, що знайшли й повернули місту цінну для кожного з нас скульптуру луцького кликуна», – зазначила Катерина Теліпська, начальник управління туризму та промоції міста Луцької міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Янеробот Показати IP 15 Листопада 2019 13:53
і на фіга йому оте чудо здалося?
Олександр Показати IP 15 Листопада 2019 14:14
Дуже добре , що знайшовся кликун. Але надалі , щоб швидше знайти злодія: Вставте маячок в скульптуру...
X Показати IP 15 Листопада 2019 14:25
"...й повернули місту цінну для кожного з нас скульптуру луцького кликуна"
Анонім до X Показати IP 15 Листопада 2019 14:46
Вам не передати наскільки він для мене "цінний". Я навіть не уявляю без нього життя,весь час,що його не було на місці,я не спав,не їв,чекав повернення.Це ж не передати яка цінна річ.А тапер я засну спокійно.Але мучить друге,для чого тому хлопцю оце було потрібне.Можливо і для нього він був цінний,вирішив в себе в дома поставити?Тоді кожному лучанину по кликуну,ура.
Їван Показати IP 15 Листопада 2019 19:18
В українських традиційних сульптурах такий підхід не є ментально наш. То якесь японське нецке. Навіть Швейк недороблений - немасштабний. А тут зробили якогось кілограмового комара і всі кому не лінь крадуть, бо нести подужають. Зробіть так на кілограм на п'ятдесят - попробує вкрасти і заробить панські яйця !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus