USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Розслідування вбивства капітана СБУ з Волині. Нові подробиці

26 Березня 2015 09:45
Стали відомі нові подробиці розслідування вбивства офіцера СБУ з Волині. Про це на своїй сторінці в мережі інформує радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Коло навколо вбивці офіцера СБУ невпинно звужується! В ході проведення масштабних контррозвідувальних заходів оперативна група Управління СБУ в Донецькій області затримала поплічника і близьку особу до Дениса Гордєєва, який підозрюється у вбивстві офіцера СБУ. Мова - про громадянина України "К" 1976 року народження, уродженця Донецької області", - йдеться у повідомленні.

З його слів, під час обшуку помешкання "К" вилучили великі грошові суми в національній та іноземній валютах.

"У ході розслідування вбивства офіцера СБУ Віктора Мандзика та спеціальної операції із зачищення зони АТО від незаконної зброї, контрабанди, мародерства СБУ затримала 30 (!) осіб. Затримання відбулися в Донецькій та Дніпропетровській областях. Підозрювані чинили опір. У зловмисників вилучили 19 автоматів, кулемет, 9 гранатометів РПГ 26, 42 підствольні гранатомети, пістолети, гранати, близько 13 тисяч набоїв різного калібру, понад 6 кілограмів вибухівки.

Зі слів Маркіяна, перші затримання людей зі зброєю відбулися 21 березня у Волновасі, де скоєно вбивство капітана СБУ. Наступний етап спецоперації був 22 березня. На території одного з дитячих закладів у Волноваському районі затримано вісім озброєних автоматичною та стрілецькою зброєю, гранатометами військовослужбовців батальйону, перебування яких у цьому місці не було обґрунтоване бойовими завданнями.

"Ще десятьох озброєних громадян, які представлялися співробітниками міліції та активістами одного з громадських рухів, виявили та затримали у одному з місцевих дачних кооперативів. Триває робота із розшуку осіб, безпосередньо причетних до вбивства співробітника СБУ, зокрема здійснюються оперативні заходи щодо встановлення місцезнаходження та затримання помічника одного з народних депутатів. Затримано чотирьох свідків скоєння цього злочину. Вони дають свідчення. У Дніпропетровську, у помешканні одного з підозрюваних – спільника, ймовірного, вбивці, - вилучено гранатомети, мішки з набоями, гранати й тротилові шашки. Походження зброї та засобів ураження встановлюється", - додає радник голови СБУ.

У Дніпропетровську в салоні мікроавтобуса, на якому пересувалися у Волновасі вбивці співробітника СБУ, виявили 20 гранат до підствольного гранатомета та заводську упаковку із набоями.

Нагадаємо, оперуповноважений Любомльського МРВ УСБУ у Волинській області капітан Мандзик Віктор Сергійович загинув 21 березня у Волновасі, виконуючи свій професійний та громадянський обов’язок.

З офіцером СБУ прощалися під Гімн та залп.



Дружині капітана СБУ Віктора Мандзика вручили державну нагороду чоловіка орден «За мужність».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus