USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З офіцером СБУ попрощались під Гімн та залп. ВІДЕО.

23 Березня 2015 15:20
Луцького офіцера СБУ, який героїчно загинув на сході країни, провели в останню путь.

Відспівування та поховання героя відбулося сьогодні, 23 березня, у Свято-Петропавлівській церкві УПЦ МП.
Нагадаємо, оперуповноважений Любомльського МРВ УСБУ у Волинській області капітан Мандзик Віктор Сергійович загинув 21 березня у Волновасі, виконуючи свій професійний та громадянський обов’язок.



Віктор Мандзик, 1986 року народження, розпочав свою службу в органах Служби безпеки України у 2009 році. У зоні проведення антитерористичної операції перебував з січня 2015 року. Ще зовсім недавно Віктор був задіяний у одній із спецоперацій по затриманню сепаратистів на території Донецької області, під час якої йому вдалося чудом врятуватися від розриву гранати. Однак 21 березня у Волновасі життя Віктора Мандзика трагічно обірвалося під час виконання ним професійного обов’язку, якому він був вірний до останнього моменту.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у той момент, коли тіло офіцера понесли у останній путь, громадською ходою до Свято-Петропавлівської церкви, що на вулиці Рівненській, його шлях встелили квітами.
Опісля розпочалась заупокійна панахида. Варто зазначити, що у маленькому місцевому храмі місця для усіх, хто прийшов вшанувати та оплакати героя, не вистачило, тому багато людей залишилось чекати на дворі, та навіть на проїжджій частині.

«Усі ми з праху зроблені до нього й повернемось. Саме так говорить Святе Письмо про земний шлях кожного чоловіка. Однак у нас є безсмертна душа, яка потребує щирих молитов. Я впевнений, що за відважний подвиг за рідну країну, Господь взяв Віктора у своє Царство, де він однаково, разом з усіма тут присутніми, співпереживатиме за долю України. А рідним і близьким залишається до останнього подиху нести свій хрест і берегти світлу пам'ять про героя, який віддав власне життя за мирне майбутнє», - уже біля могили Віктора сказав голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук.
Після того, як священнослужителі закінчили відспівування, душу відважного офіцера провели у Небесне Царство залпами під Гімн України.
Поховали Героя на кладовищі, що поруч із Свято-Петропавлівською церквою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
морозюк Показати IP 23 Березня 2015 15:31
Помяни, Господи, душу усопшего раба Твоего, и прости его вся согрешения вольная и невольная, и даруй ему Царство и причастие вечных Твоих благ, и сотвори ему вечную память.
степан до морозюк Показати IP 24 Березня 2015 09:06
це гарантує покійнику дорогу в рай? традиційна пгм мантра...
ТАК Показати IP 23 Березня 2015 16:47
навіщо закидати такі фото? З обличчями близьких та рідних!? Волинські новини, майте людяність та повагу!
ВН до ТАК Показати IP 23 Березня 2015 17:05
Ми не перейшли межі дозволеного. Повірте, це не є надто відверті фото, ті, що не можна було публікувати, видалили одразу, навіть не розглядаючи як варіант для статті.
Жанна до ВН Показати IP 23 Березня 2015 23:23
А по якому принципу Ви вирішуєте, які фото публікувати? Я також підтримую думку, що не варто взагалі фоткати рідних! Навіщо?? Для освітлення новини вистачить пару загальних кадрів. Це горе людей, повірте мені, їм глибоко неприємно, що їхнє горе виставляють на всеогляд і клацають камерами,коли в них є єдина можливість попрощатися з рідними.
до ВН Показати IP 24 Березня 2015 04:06
ВН -вас багато читають.але часом допускаєте ляпи.враховуйте думки як в цьому випадку
відповідь Показати IP 24 Березня 2015 09:07
бо в них є фотограф з телеоб"єктивом, ще б в яму заліз і пофоткав... одне клацає все підряд, а друге - редактор - ліпить на сторінки все без розбору...
Інна/читач Показати IP 24 Березня 2015 10:19
переглянула репортажі з похоронуВіктора на десятках сайтів і видань.Щодо фото: порівняйте фоторепортаж уВІСНИКУ іКо !!! Навіть слів не підберу! У них ніякого поняття нема про етику? Навіщо публікувати ТАКІ фото згорьованойі дружини???(( тому вважаю,що ВН висвітлили тему,не порушуючи етичних норм.
777 Показати IP 24 Березня 2015 13:02
мп благославляє недолюдів і їхню зброю на вбивства в Україні, а вони до них біжать щоб поховали. Земля пухом. Шкода хлопця
))) до 777 Показати IP 25 Березня 2015 16:45
зачем лезешь сюда с маразмом?
до 777 Показати IP 24 Березня 2015 16:00
якщо Вам не відомо,то поховати сина саме біля цєйі церкви-побажання Його матері.Вона все життя туди ходить,не маючи ніяких упереджених поглядів на приналежність до патріархату!!! може,хоч трохи легше йій буде переживати втрату...а Ви далі свого носа і телевізора не бачите,нажаль

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus