USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Розстріляв двох військових – батька та сина: на Волині за вбивство судять молодшого сержанта

5 Квітня 2023 22:30
У Ратнівському районному суді 5 квітня почали розгляд справи про вбивство двох військовослужбовців 100-ої окремої бригади територіальної оборони – 48-річного батька та 26-річного сина.

Про це інформує Суспільне.

Згідно з інформацією слідства, молодший сержант, який наразі перебуває на лаві підсудних, 16 січня цього року в стані алкогольного сп’яніння увійшов у бліндаж, де ночували бійці, та вистрелив із ручного кулемета майже десяток пострілів в одного солдата та ще кілька – в іншого.

Справу на підготовлювальному засіданні мала розглядати колегія суддів, але суддя Василь Лях оголосив про самовідвід через конфлікт інтересів. З його слів, 16 січня, після того, як сталося це вбивство, у слідчих діях брав участь як адвокат його зять.
Після обговорення у нарадчій кімнаті колегія ратнівських суддів оголосила, що зробити перерозподіл немає можливості, оскільки в суді зараз працює лише троє суддів. «Недостатньо суддів, щоб утворити новий правомочний склад суду, тому мною підписано подання про визначення підсудності», – сказав суддя Василь Лях.
Надалі цю справу скеровують до Волинського апеляційного суду, який визначить подальший суд, що розглядатиме кримінальну справу. Обвинуваченому солдату загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Отримати коментар від прокурора Олега Філончука не вдалося – той відмовився. Також журналісти намагалися поспілкуватися з обвинуваченим у цій справі, проте його дружина та родичі відмовилися від будь-яких коментарів та заборонили їх фотографувати.

Як розповіла дружина та матір загиблих військових Оксана Куцик, родичі обвинуваченого лише сьогодні попросили вибачення. Жінка каже: 5 квітня виповнилося 80 днів від дня загибелі її чоловіка та сина.
«Сьогодні вперше підійшла дружина вбивці і хотіла попросити в мене вибачення. Вона не винна, вона не повинна просити в мене пробачення. Я наполягаю на тому, що винний має сидіти, в нього має бути довічне ув’язнення. Він забрав моїх найдорожчих. Він не мав цього робити», – сказала жінка.
Оксана Куцик зазначила: солдат повинен відповідати за скоєне, тому сподівається на максимально справедливе рішення суду.

Про загибель волинян, 26-річного Олександра Куцика та 48-річного Михайла Куцика, 16 січня повідомив Ковельський міський голова Ігор Чайка. Справу їхньої загибелі розслідує Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
офіцер запасу Показати IP 6 Квітня 2023 06:54
На лаві підсудних сидять не усі винуватці цього зухвалого вбивства. Зліва і справа від цього самозакоханого виродка повинні сидіти офіцери, які безпосередньо відповідають за зберігання, і користування стрілецькою зброєю: як мінімум, начальник караула і офіцер, який відповідає за політико-виховну службу. Це страшний випадок і його "на війну" списати не можна. Лінія зіткнення з ворогом за 700-800 кілометрів від місця дислокації 100-ї бригади тероборони, і гинуть люди. І не вперше.
911 Показати IP 6 Квітня 2023 09:33
надайте інформацію а звідки цей недоросль що стріляв невже він з волині паскуда така
1 Показати IP 6 Квітня 2023 12:51
Цікаво, а що стало причиною такого страшного вбивства? Хтось зясовував, як себе поводили загиблі з цим хлопцем, як реагувало керівництво на конфліктну ситуацію. Не виправдовуючи вбивцю, можна припустити, що дістали його добряче, раз таке вчинив. Немає порядку в армії, от і все
До офіціра Показати IP 6 Квітня 2023 15:23
Ви мабуть шановні конкретно застрягли в часі і судите про теперішній стан мобармії від своїх лекцій на військовій кафедрі.Трохи поясню зброя тепер знаходиться на видачі цілодобово( ВС) Політико-виховна робота тепер заборонена (часи декомунізації)Гауптвахти ,дизбати, шрафбати не існують. Цей випадок був страшним до 2014 року то тепер як *добрийдень*
Офіцер запасу до До офіціра Показати IP 6 Квітня 2023 18:01
Це все до ср. - ваші гауптвахти, штрафбати і дизбати. Це інша сторона медалі. Це демагогія. Йдеться про смерть двох бійців в розквіті сил, які були призвані з ціллю захисту Батьківщини. Троє людей за кілька секунд вибули з строю. Двоє мертвих, а третій надовго сяде на шию держави. Все інше, що ви верзете про те, де я застряг - полова!
До 1 Показати IP 6 Квітня 2023 15:26
А хто вам скаже шо його дістали герої-атошніки. А стосовно порядку то ті кого відловив військомат то про порядок*дисципліну* в них якесь абстракне розуміння
Іван Показати IP 6 Квітня 2023 15:38
Якщо там кожен п*яний солдат спить зі зброєю, то ситуацію легко змоделювати: встав, продер п*яні очі і пішов стріляти по людях. А якщо є таке поняття, як караул, караульне приміщення (бліндаж), начальник караулу, розводящі сержанти, то тут ситуацію, як так трапилось, уявити важко навіть військовому стратегу з великим досвідом несення служби.
До офіціра Показати IP 6 Квітня 2023 20:58
То дай вам бог здоровя з відловленого військоматами люду (в тому числі офіцерів запасу) без елементарної дисципліни , це ж за ссср вживання спиртних напоїв(трави) вважалось грубим порушенням дисципліни, зараз мабуть НІ. Зробити їх золдатами яких показують по телевізору

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus