USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Розумні дівчата: лучанка - переможниця чемпіонату України з шахів

14 Лютого 2014 14:01
Лучанка Олена Васіна перемогла у чемпіонаті України з шахів серед юнаків і дівчат до 20 років.

Змагання тривализ 2 по 13 лютого у Львові, - інформує Вісник. Від Волині на змагання виступили двоє вихованців Фізкультурно-спортивного товариства «Україна» лучани Олена Васіна та Олександр Закордонець.

Нагороди турніру розігрувалися у трьох номінаціях: класика, швидкі і блискавичні шахи.

У чемпіонаті України брали участь майстри спорту, міжнародні майстри спорту, майстри ФІДЕ, а також чемпіонка світу киянка Юлія Осьмак, чемпіонка Європи з Харкова Марія Танцюра.

Олена Васіна – багаторазова чемпіонка України у різних вікових групах – на рівних змагалася з іменитими суперницями.

У класиці вона поділила 4-6 місця, причому перемогу у турнірі її не дозволила здобути Юлія Осьмак.
Чемпіонка світу змушена була постійно захищатися від спроб лучанки завершити очну зустріч перемогою, і досвід таки дозволив їй звести партію до нічиєї.
А ось у швидких шахах Олена Васіна впевнено захопила лідерство і не віддавала його до останнього туру.

Лучанка стала чемпіонкою, набравши 7,5 очок з 9 можливих.

Новачок таких серйозних змагань Олександр Закордонець теж припідніс сюрприз, посівши четверте місце у блискавичних шахах серед 50 учасників.

Тренер-викладач ФСТ «Україна» Валерій Васін висловлює особисту подяку керівнику ТзОВ «Атланта» Сергію Валієву за надану підтримку в організації поїздки лучан на представницькі змагання.

Найближчим часом Олена Васіна братиме участь ще у кількох відповідальних змаганнях. З 5 по 14 травня Євпаторія прийматиме півфінал чемпіонату України серед жінок, також весною у Росії відбудеться чемпіонат світу зі швидких шахів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ненавиджу спорт Показати IP 14 Лютого 2014 15:11
Шахи - найкращий і найкорисніший вид спорту. Розвиває логіку, прорахунок наперед, моделювання ситуацій і вибір найбільш правильного рішення. Шахісти - високодисципліновані люди і хороші бізнесмени. Це краще, ніж скакати, плавати і бігати, висолопивши язика на плече, за мячем. Риба плаває швидше за людину, швидкість собаки і зайця у 3-4 рази перевищує швидкість бігуна, а вище блохи ні один спортсмен не скочить. Спорт виснажує людину і, врешті решт, вона стає інвалідом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus