USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розважати лучан приїхав мандрівний голубівник

2 Липня 2016 13:04
На вулиці Лесі Українки з’явилися мандрівний голубівник. Але чому до незнайомця викликали поліцію?

Три розкішні голуби і картонна коробка. «На корм». «Фото». На пішохідній вулиці обласного центру – «свіжі» гості. Відтак перехожі з цікавістю обертають голови, але класти гроші не дуже то й поспішають. Чи не гості?.., - пише «Волинська газета».

Пробую сфотографувати птахів. І з тіні бічного кафе з’являється господар.

Молодий чоловік представився Артемом. На моє: «А прізвище?» відповів невпевнено: «Звєріч». Документів перевіряти не стала: не поліція ж. Але виявилося, що поліцію до хлопця вже викликали.

Артем назвався мандрівним голубівником із Чернівців. Його хобі – їздити містами з птахами, заодно спілкуватися з колегами, які розводять голубів і тішити туристів та міщан. Лучани, каже, реагують привітно. Хоча старшого віку жінка у перший день його появи на Лесі Українки викликала поліцію.

«Прийшли, подивилися, поспілкувалися. Дозволили стояти», – зазначає.

Артем із родини чернівецьких голубівників, удома тримає 360 пар цих птахів. Голубами ще після Другої світової почав займатися його дід Василь. Згодом – мама Ірина. Тепер – він із дружиною. Коли має час. Поза мандрами Артем – моряк. Бо, крім голубів, серце лежить ще й до кораблів.

«Туристів катаю морем», – усміхається мандрівний голубівник із дипломом Київського профліцею водного транспорту.

У Луцьку живе у друзів. Крім того, що дивує лучан незвичною послугою, заходив у гості і до відомого голубівника обласного центру Петра Пінчука. Його голубник у дворі багатоповерхівки на вулиці Винниченка «прописався» вже чимало літ тому.

Зізнається: на світлинах із голубами не заробляє. Розважає лучан. Копійки, які тим часом збирає, згодовує

якобинцеві (порода) Жорику, павлінам Аврорі та Амуру.
Олена ЛІВІЦЬКА.
Фото автора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 2 Липня 2016 15:49
класні, фотографувалась з ними, лапки теплі, пір"ячко гладке)))
санчез Показати IP 2 Липня 2016 20:30
Доречі за фото беруть 20 грн, тому норм заробляють, ще й пивко нормально так смокчуть, напарник цього, що на фото вчора йшов вже в "обнімку" ще з якимось типом алкоголічної зовнішності...
1111 Показати IP 3 Липня 2016 02:00
А де водичка для пташок? Всі тутешні птахи поховалися, а ці бідолаги БАТРАЧАТЬ на панича !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus