USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Розвідка Британії оцінила шанси Росії досягти переваги в повітрі

7 Листопада 2022 11:16
РФ немає можливості відновити потенціал і домогтися переваги в повітрі. Росія продовжує втрачати у війні з Україною бойові літаки та досвідчених пілотів.

Як інформує Кореспондент, про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

У розвідці Британії нагадали, що 3 листопада головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що РФ втратила в Україні удвічі більше літаків, ніж у радянсько-афганській війні. Це становить 278 втрачених літаків в Україні, порівняно зі 119 в Афганістані.

«Хоча ми не можемо перевірити ці цифри незалежно, відсутність у Росії переваги в повітрі, що триває, ймовірно, посилюється поганою підготовкою, втратою досвідчених екіпажів і підвищеним ризиком надання безпосередньої авіаційної підтримки в щільних зонах протиповітряної оборони», – йдеться в повідомленні британської розвідки.

Там також зазначили, що ситуація навряд чи зміниться протягом найближчих кількох місяців.

«Вірогідні втрати російської авіації значно перевищують їхні можливості щодо виробництва нових літаків. Час, необхідний для підготовки компетентних пілотів, ще більше знижує здатність Росії відновлювати бойову авіацію», – заявили в Міноборони Британії.

Нагадаємо, супутникові знімки зафіксували на полігонах Білорусі, крім російських літаків МіГ-31К і контейнерів, де можуть зберігатися ракети «Кинджал», намети з російськими військовими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus