USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Русскій воєнний корабль, іді..!» У Луцьку вперше в умовах воєнного стану ввели в обіг поштову марку. Фото

12 Квітня 2022 14:26
В обіг ввели марку «Русскій воєнний корабль, іді..!» Спецпогашення сьогодні одночасно пройшло у всіх обласних центрах України, зокрема й у Луцьку в центральному відділенні поштового зв’язку.

«Укрпошта» підготувала до випуску дві художні поштові марки. Одну номіналом F (еквівалент 23 гривні) – для оплати поштових відправлень в Україні, а другу номіналом W (еквівалент півтора долара США) – для оплати листів і листівок, які надсилають за кордоном. До поштового випуску також входить конверт. Ціна конверта зі спецпогашенням становить 34 гривні.

Ескіз поштової марки «Русскій воєнний корабль, іді..!» обрано за результатами народного голосування серед користувачів соціальних мереж Facebook та Іnstagram.

Найбільше голосів користувачів отримало зображення Бориса Гроха (кримчанин після окупації Росією півострова у 2014 році був змушений покинути рідний дім і нині мешкає у Львові, - ред.). За нього проголосувало 1756 із понад 8000 людей.
Загалом в оголошеному «Укрпоштою» конкурсі на найкращий ескіз до поштової марки взяли участь понад 500 авторів з України та різних куточків світу.

Як розповів директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Люсак, марки випустили тиражем один мільйон примірників, а погашення спеціальним штемпелем одночасно відбулося в усіх українських містах обласного значення. Цей штемпель діє до кінця дня, а далі його буде утилізовано. Тобто конверт із маркою, погашеною сьогоднішньою датою, матиме свою цінність.

Окрім того, марка «Русскій воєнний корабль, іді..!» є першою, яка була випущена та введена в обіг в умовах воєнного стану.
«Як тільки запрацював Поліграфічний комбінат «Україна», ми ухвалили рішення і замовили тираж у кількості один мільйон екземплярів… Сьогодні ми спеціально випустили марку з легендарною фразою українського прикордонника «Русскій воєнний корабль, іді..!» Сподіваємося, що найближчим часом завдяки Збройним силам України нам вдасться перемогти і вигнати з нашої території російських окупантів», – сказав Іван Люсак.

Додав, що «Укрпошта» припинила співпрацю з поштами країн-агресорів, тому нові конверт і марку можна відправити в будь-яку країну світу, крім Росії та Білорусі.
Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, який завітав у головне відділення зв’язку «Укрпошти» на спецпогашення, відзначив: фраза, яка не сходить з уст українців із перших днів війни, символізує нашу позицію відносно країни-агресора, і відтепер вона відображена ще й на поштовій марці та конверті.
«Русскій воєнний корабль, іді..!» – відповідь українських прикордонників, захисників острова Зміїний, російському кораблю на пропозицію здатися в полон у перший день вторгнення Росії на територію суверенної України, 24 лютого 2022 року.

Ця фраза стала символом незламності духу українського воїна, рішучості та непохитності народу України в боротьбі за свою землю та одвічні людські цінності, лейтмотивом українського спротиву та єднання проти навали варварства, дикості та жорстокості.
Нагадаємо, на острові Зміїний на півдні України російські військові закликали здатися українців. Проте наші захисники послали російський військовий корабель нах*й.

«Я – російський військовий корабель. Пропоную скласти зброю і здатися, щоб уникнути кровопролиття та невиправданих жертв. Інакше на вас буде завдано бомбового удару», – двічі повторював противник. Дослівна відповідь українських воїнів: «Російський військовий корабель, іди нах*й!»
Спершу повідомляли, що українські прикордонники та морські піхотинці Зміїного загинули, однак згодом стало відомо, що вони перебувають у російському полоні.

Читати ще: «Русский военный корабль, иди нах*й!» Автор легендарної фрази, який нині в полоні, – родом із Черкащини

Російська пропаганда навіть намагалася розкрутити новину про те, що начебто влада України «забула», «поховала» своїх підлеглих. Відомо, що морпіхи сміливо двічі відбили напади російських окупантів, але через брак БК не змогли продовжити захист острова.

Наприкінці березня прикордонник Роман Грибов – автор легендарної фрази на адресу російського корабля – повернувся з полону. Нині він перебуває вдома на Черкащині.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Джек Показати IP 12 Квітня 2022 14:51
Ото мозгів…Потім дивуєшся чого в москалів від малого до великого без мата мова не в‘яжеться. Ви б толкове щось написали.А то пообсирали все матюками ніби в луцьку рашисти є чи тут кораблі плавають
Дід Василь Показати IP 14 Квітня 2022 07:51
відосікі малята

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus