USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рятувальники Волині навчали любителів зимової риболовлі правил безпеки. ФОТО

19 Січня 2009 17:48
Працівники головного управління МНС України в Волинській області провели рейд на заплаві ріки Стир в обласному центрі, роз’яснили рибалкам, наскільки небезпечним може бути перебування на льоду та вручили пам’ятки з правилами. Про це 19 січня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт ГУ МНС в області, любителі зимової риболовлі усвідомлюють, наскільки небезпечним може бути перебування на крижаній водоймі. Переконують, що суворо дотримуються усіх пересторог. Як розповів Дмитро Ніколаєв, який щороку взимку вудить рибу на заплаві ріки Стир, а йдучи на риболовлю, завжди бере з собою мотузку.
Якщо трапиться лихо – зможе нею скористатися, – переконаний рибалка. А правил безпеки на льоду він суворо дотримується.
Щоб не бути голослівними, на акваторії працівники підрозділів МНС продемонстрували рибалкам, як відбувається рятування людей на воді.
Спочатку працівники аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління МНС України в Волинській області показали, як рятувати людей підручними засобами, а згодом – за допомогою спеціального рятувального обладнання. Зокрема рятувальники використовували спеціально оснащений автомобіль «УАЗ-Патріот», де з допомогою нош, прикріплених мотузкою до автомобіля, рятували умовного постраждалого.
Як зауважив начальник Головного управління МНС в області Володимир Грушовінчук, існують універсальні правила безпечної поведінки на льоду. Найперше – взагалі не виходити на крижані водойми. Любителям зимової рибалки потрібно знати: не можна пробивати поруч бага­то ополонок,  збиратися великими групами в одному місці, пробивати ополонок на переправах, ловити рибу біля вимоїн. Окрім цього, необхідно завжди мати біля себе міцну мотузку завдовжки 10-20 метрів.
Довідково:
Зимова риболовля – одне із найнебезпечніших захоплень, бо забирає щороку життя десятків волинян. Торік на водоймах області загинуло 90 людей, із яких двоє – діти. Цієї зими на річці, вкритій кригою, загинув рибалка.
У більшості випадків до трагедії призвело порушення правил безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus