USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рятувати шлунки після новорічних гулянок радять супами

4 Січня 2012 14:11
Організм краще перенесе свята, якщо після застіль їсти гарячі овочеві супи, а між урочистостями з вживанням алкоголю робити перерву - в 5-6 днів, переконують лікарі-дієтологи.

Про це повідомляє ТСН.

«На наступний день після масштабного застілля необхідно зменшити обсяги їжі і не доїдати вчорашні салати. Харчування має бути більш легким, ближче до вегетаріанського. Добре з'їсти першого січня овочевий суп чи будь-яку іншу гарячу рідку страву», - зазначила провідний науковий співробітник клініки НДІ харчування РАМН, кандидат медичних наук Ольга Григорян.

Дієтолог також нагадала, що заправлені майонезом салати можуть стати джерелом бактеріального забруднення і привести до отруєння, оскільки довгий час стоять у теплому місці. Термін їх зберігання в холодильнику не перевищує 12 годин. Фахівці також рекомендують не міняти режим харчування у той день, на який запланована велика гулянка. Це допоможе знизити навантаження на організм.

«Я раджу не пропускати сніданок, обід і вечерю, тобто дотримуватися звичайного режиму харчування, це дозволить зменшити кількість з'їденого за раз в святкову ніч. Не буде їжі «на автоматі» та інших порушень харчової поведінки пов'язаних з великими перервами між їжею», - зазначила дієтолог Марія Дмитрівська.

Як повідомлялось, за тиждень новорічних свят українці з'їдають 40-денну норму м'яса, від якого вони відмовляються в період посту перед різдвяними святами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іван Показати IP 4 Січня 2012 16:34
Клин клином вибивають.
Я з Луцька. Показати IP 5 Січня 2012 09:30
зараз, м"яса стільки залишилось)))))))
ірина Показати IP 5 Січня 2012 10:17
проведіть розслідування: скільки людей потрапило в лікарні через таку обїдаловку! скільки отруєнь було і з чим повязаних.упевнена: на першому місці буде ковбаса і горілка...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus