USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кварцяний про «Волинь» після відпустки: плани і перспективи

15 Січня 2015 09:39
Про підготовку команди до зимових зборів розповів головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний. Про це повідомляють у прес-службі клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З КИМ ФК «ВОЛИНЬ» ПРОВЕДЕ СПАРИНГИ НА ПЕРШОМУ ЗБОРІ У ТУРЕЧЧИНІ

- Команда вже приступила до роботи. Як настрій після новорічних канікул?

- Все нормально, тільки я не люблю такі тривалі свята. Ще б день-два і можна було б померти (посміхається).

- Чому ви так категоричні?

- Тому що робота зупиняється. Банкіри - п'ють, міністри думають, як дивувати всіх далі, а депутати зробити щось на шкоду народу.

- Під час усіх цих вихідних ви були вдома?

- Так. Не бачив сенсу кудись їхати, адже майже кожен день був на стадіоні.

- А скільки ви для себе виділили днів відпочинку?

- Кілька днів.

- Чи всі футболісти на початковому етапі тренувань в строю?

- У принципі, так. За винятком Віталія Приндета, якого будемо готувати до операції. Колінний суглоб захисника досліджували впродовж трьох місяців, і в результаті був винесений вердикт: гравцю доведеться підшивати м'яз в колінному суглобі. Така операція нестандартна, тому й терміни його відновлення поки невідомі. І ми, і лікарі берегли футболіста, щоб не довелося вдаватися до хірургічного втручання, проходячи відповідні процедури і лікування, але, як виявилося, операція стала неминучою.

- А що ви скажете про своїх лідерів Матея і Бікфалві, які, нібито, йшли в «Дніпро»?

- Поки їх немає в команді Мирона Маркевича, але в цьому винні не самі футболісти, а їхні агенти, які накрутили такого, що на голову не налазить. «Дніпро» - солідний клуб, і не потрібно показувати, що ти великий футболіст, а потрібно їхати і доводити, що гідний місця в такій команді. Дії Матея, точніше, знову ж його протеже, мене дивують і в якійсь мірі принижують. Не знаю, про що почав торгуватися Бікфалві, начебто й людина він правильна. Я йому казав плюнути на цих агентів, але вони, напевно, тиснуть на психіку футболіста. У «Дніпрі» є всі можливості для розвитку і підняття свого професійного статусу, щоб в майбутньому не тільки стати, наприклад, лідером колективу, але і весь час бути затребуваним у збірній Румунії.

- Тим не менше, питання по цих футболістах стосовно їх появи в «Дніпрі» поки відкриті?

- Абсолютно вірно.

- «Волинь» вже давненько не піднімалася так високого в турнірній таблиці за підсумками осінньої частини чемпіонату. Але, напевно, щоб там утриматися або примножити це досягнення необхідне посилення. Чи не так?

- Як тренер, я з таким твердженням згоден. Але в цій ситуації, головне, щоб було хоч трохи, але вчасно, і зберегти хоча б те, що є, зокрема клуб. Є моменти, які розривають повноцінне функціонування «Волині», зокрема, якихось несправедливих рішень, що виходять з дисциплінарних органів українського футбольного господарства.

- І все ж, так як ви залучали до матчів «основи» молодих вихованців луцького клубу, чи варто навесні чекати продовження?

- Обов'язково, це я вам гарантую. Думаю, два-три виконавця можна буде побачити вже в перших офіційних поєдинках 2015 року.

- У вас багато орендованих футболістів. Хто з них залишається до кінця чемпіонату?

- Сваток, Федорчук і Бохашвілі поки вирушили в «Дніпро», але в якому статусі вони там будуть працювати, я не знаю. Кобахідзе трохи затримується, але у нього поважні причини. З орендованих з нашою командою нині працює тільки Бабенко і Маріотто.

- Тиждень напередодні попередня вильоту команди на турецький збір присвячена підняттю фізичних кондицій?

- Звичайно. Потрібно хлопців навантажити, струснути, відновити. А вже в Туреччині почнемо більше працювати з м'ячем на якісних полях.

- Перший збір у Туреччині можна вже назвати ігровим, адже «Волинь» зіграє чотири матчі за десять днів?

- Це буде направлено для перевірки натхнення футболістів і їх потенціалу. Всі будуть грати по одному тайму, тим більше - в цих матчах, можливо, будуть задіяні потенційні новачки, адже контрольний матч не заміниш жодними тренуваннями і тільки в них можна побачити все те, на що здатні виконавці.

- Ви задоволені спаринг-партнерами?

- Безумовно. Команди з різних країн, з різним стилем ведення гри, тому зіграти з ними буде цікаво. А може «Волині» вдасться пробитися в зону Ліги Європи і хтось із них виявиться там нашим суперником. Так чому не потренуватися з такими колективами?!

- Зараз все більше наших клубів на зборах відмовляються грати з російськими командами. Ви теж дотримуєтеся такої думки?

- Я якось не звертав на це увагу, але зараз, думаю, буде важко провести нормальний спаринг з колективами з сусідньої країни, тому ми також навряд чи будемо підбирати в суперники російські клуби.

- Чи була у вас зустріч з клубними засновниками. Якщо вона відбулася, коригувалися плани на чемпіонат?

- Поки такої розмови не було. І для мене це велике питання і велика проблема.

- А що є якісь передумови, що ситуація може змінитися в гіршу сторону?

- Ми спілкувалися трохи по телефону. Вірю, що такого не станеться.

- Насамкінець не можу вас не запитати щодо того, що деякі вітчизняні видання повідомляють, що найближчим часом Віталій Кварцяний сконцентрується на роботі президента клубу, а місце головного наставника «Волині» займе Дмитро Михайленко...

- Я не слідчий, тому не можу відповісти на ваше запитання...
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пропозиція Показати IP 15 Січня 2015 15:57
А може б Волинь всім складом на чолі з Кварцяним в АТО відпривили б. Хоч якась би користь була.
До пропозиції Показати IP 15 Січня 2015 16:56
Та вже краще ви, пропозиціє, принесіть якусь користь, аніж писати дурню. Відправляти когось в АТО не ваша компетенція. "Волинь" і Кварц - гордість нашого міста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus