USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рибалок, захоплених ФСБ в Азовському морі, заарештували на 10 діб

16 Лютого 2020 18:20
Керченський міський «суд» заарештував на 10 діб чотирьох громадян України, затриманих напередодні прикордонним управлінням ФСБ РФ в Азовському морі за нібито незаконний вилов риби.

Про це пише Українська правда з посиланням на ТАСС.

«Затриманих визнано винними у скоєнні адміністративного правопорушення за ч. 4 ст. 19.3 КоАП РФ («Непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника органів федеральної служби безпеки в зв’язку з виконанням ним службових обов’язків, а також перешкоджання виконанню ним службових обов’язків»)», – йдеться у повідомленні.

Їм призначено адміністративний арешт на 10 діб.

У прикордонуправлінні ФСБ також заявили, що «за фактом незаконного видобутку водних біологічних ресурсів Прикордонним управлінням стосовно затриманих порушено справу про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 8.17 КоАП РФ («Порушення правил видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів»)» .

15 лютого співробітники прикордонного управління ФСБ РФ по Криму заявили про затримання у західній частині Азовського моря маломірного судна з чотирма громадянами України на борту, які нібито не мали при собі документів, що посвідчують особу. Судно і рибалок було доправлено у порт Керчі «для з’ясування обставин».

У ФСБ також заявили, що капітан затриманого в Азовському морі судна нібито визнав свою провину на допиті.

Так звана «кримський омбудсмен» Лариса Опанасюк заявила, що команду корабля затримано на 48 години до з’ясування обставин.

У Держприкордонслужбі України повідомили, що відомство перевіряє інформацію про затримання російськими силовиками в Азовському морі судна з чотирма громадянами України на борту.

За фактом Головним управлінням Нацполіції в АР Крим та Севастополі розпочато кримінальне провадження за статтями 146 та 278 КК України.

Нардеп від «Слуги народу» Павло Мельник, посилаючись на інформацію мешканців Приморського району Запорізької області, оприлюднив імена затриманих рибалок: Сергій Гога, Олексій Іванов, Василь Тюркеджи та Максим Тєрєхов. Усі вони – мешканці Приморського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
читач Показати IP 16 Лютого 2020 19:07
Це не рибалки,а браконьєри.Нехай вліплять їм москалі по пару років,якщо наші все життя кришують
ще не зовсім свідоми Показати IP 16 Лютого 2020 21:17
нехай щастить
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 17 Лютого 2020 08:50
Не думаю, що Росія відпустила б їх, навіть якщо вони показали би свої документи на право вилову риби з акваторії Азовського моря. Але той факт, що в цих чотирьох не було при собі ніяких документів, вказує на те, що у нас в Україні бардак у всьому на світі, - куди не подивишся, - куди не підеш. Це те саме, що їхати на автомашині по трасі без дозвільних на те документів. Практично 50% населення держави живе поза законом. А особливо ті, що проживають біля морів, водосховищ та озер, і які без ліцензії та дозволу відповідних органів, займаються незаконним виловом риби.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus