USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Ринком автомобілебудування у Луцьку ніхто всерйоз не займається

9 Січня 2013 10:42
Роком несправджених надій назвав минулий рік віце-президент корпорації «Богдан» Володимир Гунчик.

Про це він розповів в інтерв’ю газеті «Луцький замок», - інформує ВолиньPost.

Володимир Гунчик зазначив, що не очікував такого складного року для автомобілебудівної галузі. Каже, що автомобілебудівні підприємства велику надію покладали на чемпіонат Євро-2012: очікували збільшення замовлень, розбудови інфраструктури і головне - активізації державних програм.

Зі слів Гунчика, жодна з програм, окрім програми «Шкільний автобус», не запрацювала. Це, своєю чергою, дає можливість розвивати галузь у сусідній Росії.

Крім того, на думку Гунчика, «запровадження федерацією утилізаційного збору - не просто заборонила ввезення українських та інших автомобілів, це заклик до інвесторів йти та створювати там потужності, а не возити готову продукцію».

«Не хочу зараз вникати в аналіз усіх причин, але швидше за все неправильно були розподілені витрати при формуванні бюджету-2012, і це призвело до того, що важливі транспортні програми залишилися невтіленими. Це – рік несправджених надій, так я охарактеризував би його загалом», - зазначив Володимир Гунчик.

Керівник підприємства каже, що ринком автомобілебудівної промисловості «всерйоз» ніхто не займається. А програми, вигідні як машинобудівникам, так і містам, держава фінансує.

Загалом протягом 2012 року підприємство орієнтувалося не лише на український ринок. Корпорація продала близько 400 автобусів до Росії та підписала контракт у грудні на поставку автобусів до Польщі. До вересня 2012 року «Богдан» завершив виробництво автобусів з екостандартом «Євро-2», перейшовши на виготовлення автомобілів зі стандартом «Євро-3», «Євро-4» та «Євро-5».

«Ми продали луцьким автотранспортним підприємствам перших п’ять автобусів, які відповідають стандартам Євро-3», - зазначив Гунчик.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
до Гунчика Показати IP 9 Січня 2013 10:45
коли Ви нарешті випустите свій Волинськикий автомобіль? складайте "Волинянки", на них буде великий попит
Гість до до Гунчика Показати IP 9 Січня 2013 11:44
Попит буде при ціні не більше 20000 грн за Луазика.
авто Показати IP 9 Січня 2013 12:09
Запустіть сюди західного інвестора. Хай тут складають мерси бмв та фольксвагени.Ми ж відстали від них на 200 років і ніколи не доженем.Росія і то пішла таким шляхом.І робочі місця будуть і податки хай тут платять.Дозвольте тим нещасним українцям їздити на цивілізованих авто.Самі пересядьте на ланоси.Хватить отримувати надприбудки.Коли вже подавитесь.Досить пити кров.Дайте жити СУЧАРИ бацильні!
VW Показати IP 9 Січня 2013 12:54
Цікавий цей Гунчик! Коли корпорація процвітала і він був в шоколаді, то на дохлій кобилі до нього не підїдеш, а тепер у Луцьку повинні його заводом цікавитись? Ви повністю комерційна структура то де ваш менеджмент? Зациклились на своїх допотопних "Богданах", а руху вперед немає!
Чеширский Кот Показати IP 9 Січня 2013 15:24
Он в чем-то прав. Любое нормальное государство защищает свое автомобилестроение. Только у нашего государства, эта защита идет за счет кармана своих родных налогоплатильщиков.
tolik Показати IP 9 Січня 2013 15:38
вже не пам'ятаю якого року Луаз випустив декілька, напевно прототипів, "Луазів" схожих на "Suzuki", мені сподобався наш автомобільчик, я б його придбав, але обставини склалися так, що завод почав випускати "Богдани"...
@ Показати IP 9 Січня 2013 20:09
Я також залюбки купив би собі Луцький джип.
Модерн Показати IP 9 Січня 2013 21:25
Можливо і проблема держави в підтримці автомобілебудування, але важливу роль грає і те хто є керівником підприємства, а пан Гунчик на мій погляд непереймається тим як вчасно виплатити працівникам заробітну плату і втримати на посаді кваліфікованих спеціалістів, відповідно і якість продукції.
журналіст Показати IP 9 Січня 2013 21:41
Підприємство мертве. Стільки набудовано, стільки нагромаджено каміння і цементу, а на території заводу складно побачити людину. Ніби закинута в Молчанові військова частина. Жах! Комсомолець Гунчик залишився комсомольцем з поглядами на економіку 60-х років. Випускай лопати, вила, граблі, цвяхи, ланцюги, заклепки, пили, ножівки, коси, а то магазини і ринки заповнені китайським ширпотребом. Закакався гоноровий полішук по ріпицю. Повертається друга половина 90-х, коли на підприємстві головний конструктор возив тачкою в теплицю гній. Класичний приклад бездарності керівництва. Колись до Гунчика було потрапити журналісту складніше, ніж в спальню англійської королеви, а сьогодні він розкидається інтерв’ю про "надії, що не збулися". Особливо розчулює пасаж, що "ринком автомобілебудівної промисловості всерйоз ніхто не займається". А чим серйозно займаються в Україні? Держава входила в сімку елітних держав світу по літакобудуванню, а сьогодні три українських авіапідприємтсва випускають дюралюмінієві розкладушки. Звичайно – винна невістка, хоча її дома немає. І складнощі зявились. Цеглина теж складна: 6 граней, 12 ребер, 8 кутів… Причин багато.
PAN до журналіст Показати IP 14 Січня 2013 13:43
Журналіст правий на всі 100%,очевидно в "курсах".Хочу лише додати:це для хто, хто ще на щось надіється. Виробництва ВОЛИНЯНОК вже не буде, бо немає нічого з того виробництва! Гунчик навчився мізки пудрити всім, в т.ч. місцевому керівництву і обіцяти всім райдужні перспективи ЛуАЗу. А пригадайте(про це трішки писали)як віце-президент корпорації "БОГДАН" Гунчик і Комп. роздерибанили Нововолинський з-д СТО,купивши по "дешевке" зем.площі та виробничі корпуси і поставив керувати розвитком цього голяка, свого безтолкового у цих питаннях, сина Вячеслава(він вже не керує)І немає розвитку в Нововолинську, і робочих місць. А скільки десятків разів Гунчик казав, що справа ЙОГО ЧЕСТІ випускати модернізований ЛуАЗ-1301(це той про який згадує ГІСТЬ)? Навіть Ющенка В.А. садовив у це авто. Оце розумію класний ПІАР! Але,вибачте-ВСРАВСЯ! Це вже у минулому. Мораль з цього всього:не треба Гунчику займатись обіцянками-цяцянками, бо він любить піаритись і говорити що ринком в Україні не займаються.Треба перестати марити ГІГАНТОМАНІЄЮ ! Світ уже перелаштовується(і це не вчора почалось)на випуск авто з елетродвигунами.Для того,щоб не відставати, корпорації БОГДАН треба іти в ногу з часом, а не випускати "вчорашній день". ПРИКЛАД? Будь-ласка: ЗАЗ стоїть зі своїм виробництвом довбаних Lanosів, які були, до речі, зняті з виробництва в Кореї в 2003р. Ось так!
1 Показати IP 9 Січня 2013 23:36
Крім Гунчика на Євро2012 великі надії покладав Колєсніков.....і вони таки справдились.
Громадянин Показати IP 14 Січня 2013 09:42
Особливо "доставляє" фраза "ринком автомобілебудівної промисловості всерйоз ніхто не займається". А вартість розмитнення авто закордонного в-цтва не є піклуванням про вітчизняного виробника? Випускайте нормальні автомобілі з ціною нижчою на суму розмитнення ніж аналоги з-за кордону і буде вам щастя. А так гонються за надприбутками от і сидять в торбі.
ШЕВЧИК Ы БАРТКО Показати IP 11 Серпня 2013 02:05
гУНЧИК П***АС!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus