USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Ринкові ціни на газ для населення повертаються: що це означає

13 Березня 2021 21:43
Постанова Кабінету Міністрів про заморожування цін на газ для населення на рівні 6,99 гривень за кубометр діє тільки до 1 квітня. Найвірогідніше, продовжувати його не будуть, а громадяни будуть обирати більш вигідного постачальника.

Про те, що буде з цінами на газ для населення, в матеріалі РБК-Україна.

Вимога МВФ

Рішення уряду про обмеження цін на газ йшло врозріз з домовленостями української влади з МВФ. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вже заявив, що питання ціни на газ для населення буде врегульовано до кінця опалювального сезону, тобто до 31 березня. При цьому він дав зрозуміти, що стеля буде знята.

Сезонне зниження ціни

Крім того, з 1 квітня споживання газу різко падає. По-перше, це призведе до того, що суми в платіжках будуть не такі значні навіть за високою ціною. Крім того, із закінченням опалювального сезону знижуються ціни в Європі, від яких залежить український ринок. Тенденції свідчать про те, що ціна буде падати в найближчі місяці, що позначиться на ринкових цінах для населення.

Різниця в ціні

У «Нафтогазі» вже готуються до повернення ринкових цін. При цьому в компанії прогнозують, ціни постачальників знову будуть різними.

«Вже з квітня ціна на газ буде формуватися на ринкових принципах, і цінові пропозиції постачальників, враховуючи піврічний досвід роботи вільного ринку газу, будуть значно відрізнятися», – заявили в прес-службі компанії, нагадавши, що різниця досягала 40%.

У «Нафтогазі» закликають побутових клієнтів не зволікати з подачею заявки на зміну постачальника, а орієнтуючись на піврічний досвід роботи відкритого ринку газу, цінові пропозиції і рівень сервісного обслуговування, вибрати постачальника вже зараз.

Річний тариф

НКРЕКП 5 березня попередньо схвалила введення річного продукту ціни на природний газ. Проект буде спрямований на подальше обговорення протягом місяця.

Проект рішення передбачає базову річну пропозицію, яку постачальники повинні пропонувати всім побутовим споживачам на період з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

Згідно з документом, постачальники природного газу, які здійснюють або мають намір здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам з 1 травня 2021 року, зобов’язані до 25 квітня 2021 року оприлюднити на своїх веб-сайтах ціну на природний газ, який поставлятиметься в рамках базової річної пропозиції, та іншу інформацію про базову річну пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 13 Березня 2021 22:53
хочу купувати газ безпосередньо у газовидобувної компанії в Україні, БЕЗ ПОСЕРЕДНИКІВ. ринкові ціни стосуються бізнесу, а не побутових споживачів
дідо до скептик Показати IP 14 Березня 2021 07:08
газовидобувна компанія не хоче продавати дрібним побутовим споживачам....їм вигідніше продавати оптом і за предоплату....так що переходи на дрова та сміття
скептик до дідо Показати IP 14 Березня 2021 12:32
тебе не запитав, що мені робити. а те що всіляким пройдисвітам вигідніше красти, я і без тебе знаю
Добрий націоналіст Показати IP 14 Березня 2021 08:18
Тільки націоналізація! Люди будуть тільки ЗА! І не лише газо-нафтових галузей, а й фармацевтичної галузі з аптеками і спиртогорілчаної, і тютюнової. Але... Треба мати сміливість патріота, а не п'яного на автостраді.
Анонім Показати IP 14 Березня 2021 08:23
Земля, газ і труби належать народу. Це означає, що облгаз повинен як мінімум платити за оренду територій, де розташовані газові системи, як максимум - за їх використання. Але ніяк не навпаки - коли українці віддають гроші за те, за що давно з лишком заплатили. У зв'язку з цим ми ініціюємо наступні процеси: 1. Проведення інвентаризацій. Необхідно визначити, якими газовими комунікаціями ми володіємо. 2. Складання комісій з цього приводу. 3. Створення акціонерних товариств. Ми - власники газових труб і акцій, а облгази, в свою чергу, повинні платити акціонерам. Українська земля - ​​наше багатство! Не дамо владі наживатися на тому, що належить українцям за Конституцією і совісті.
d Показати IP 14 Березня 2021 08:41
Рішення уряду про обмеження цін на газ йшло врозріз з домовленостями української влади з МВФ Как мне это нравиться
скептик до d Показати IP 14 Березня 2021 12:35
а шо, на сходняку все порішали. все по понятіям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus