USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Саакашвілі міг узгодити своє вислання з українською владою, – ЗМІ

31 Березня 2018 19:09
Повернення лідера «Руху Нових сил» Міхеїла Саакашвілі в Україну малоймовірно.

Про це повідомляє «Гордон» з посиланням на LB.ua.

Згідно з інформацією, у оточення Саакашвілі «є підозри, що «видворення в Європу» була продумане і узгоджене з ним самим».

«Його охорону напередодні з якихось, вже зрозумілих, причин послабили. Не виключено, що це було обопільне рішення», - заявив співрозмовник в керівництві «Руху Нових сил».

За його словами, швидше за все, Саакашвілі буде робити ставку на «грузинський сценарій».

«Тим більше, що його політсила пройшла в парламент, і в Грузії ситуація складається так, що там швидше, ніж у нас, можливі зміни і вибори», - пояснило джерело.

При цьому член політради «Руху Нових сил» Іван Слободяник заперечує таку інформацію, посилаючись на те, що Саакашвілі «був, є і буде лідером їхнього руху».

«Хто його може замінити? Так питання навіть не ставляться. Хоча він сам завжди наполягав на тому, щоб серед нас з'явилися нові обличчя, політики, запит на яких в українському суспільстві дуже великий. Тому ми будемо працювати над партійним будівництвом, в тому числі важливо піднімати регіони. Роботи, повірте, непочатий край», - підкреслив він.

12 лютого Саакашвілі видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибуло з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

У Варшаві лідер «Руху Нових сил» заявив, що за висилкою стоїть президент Петро Порошенко, який в липні 2017 позбавив його українського громадянства. За словами політика, в Європі він зробить так, що главі держави «мало не покажеться».

Саакашвілі подав позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою визнати незаконними його затримання і висилку з України.

14 лютого екс-президент Грузії прибув до Нідерландів. Влада країни вручили йому посвідчення особи. Українська влада заборонили лідеру «Руху Нових сил» в'їзд в країну до 2021 року.

Генеральна прокуратура підозрює Саакашвілі в отриманні з Росії близько $ 500 тис. на фінансування мітингів для повалення української влади. 12 березня кримінальне провадження стосовно політика призупинили.

18 березня Саакашвілі попередив, що може приїхати в Україну «в будь-який момент».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus