USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Самарівська лікарня отримала сучасне стоматологічне обладнання

17 Травня 2017 08:47
Лікарня у селі Самари, що у Ратнівському районі, почала працювати ще у повоєнні роки. Спочатку – у дерев’яному пристосованому приміщенні, а в кінці 80-х перейшли у двоповерхову цегляну новобудову. В той же час у Самари прийшов працювати і нинішній головний лікар Михайло Яворський.

Лікарняний комплекс складається із головного корпусу – на першому поверсі лікарські кабінети, лабораторія для аналізів, фізіотерапевтичний кабінет, стоматологічний кабінет. На другому – стаціонарне терапевтичне відділення, яке з початку існування було розраховане на 35 ліжкомісць, але у процесі скорочення їх лишилося тільки 15. У господарському блоці розміщені твердопаливна котельня, пральня та кухня.

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Все тут вражає, починаючи з подвір’я з квітучими клумбами, доглянутою парковою зоною, чистотою та затишком у лікарняних кабінетах і коридорах, привітним персоналом і великою кількістю вазонів на підвіконнях.
Доля Самарівської дільничної лікарні на слуху вже більше чотирьох років. Її мали намір реорганізувати в амбулаторію загальної практики сімейної медицини, але самарівці відстояли свій заклад. 2 березня 2017 року був затверджений Наказ Міністерства охорони здоров’я України № 197 згідно з яким Самарівська дільнична лікарня підтвердила свій статус, отримавши ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики. Проте головний лікар Михайло Яворський каже, що для повноцінного функціонування лікарні не вистачає спеціалістів та сучасного обладнання.

– Тому ми й звернулися до ратнівського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» з проектом «Усміхайтесь на здоров’я», щоб на умовах співфінансування придбати ультрафіолетову камеру для зберігання стоматологічних інструментів, – розповідає ініціатор проекту Тетяна Шинкарук.
Шафа медична бактерицидна ШМБ-8, яку придбали за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» – це сучасний прилад, який убезпечує пацієнтів лікаря-стоматолога від перенесення будь-яких інфекцій, включаючи СНІД, туберкульоз, тощо.

– Методи, якими ми користувалися до сьогодні – це кам’яний вік, – говорить з усмішкою лікар-стоматолог Олександр Цяк. - Тож дуже дякуємо Фонду за розуміння і підтримку. Для нас це дуже важливо.
Пацієнти, які були на прийомі в лікарні в один голос стверджували, що їм потрібен цей заклад і вони зроблять все можливе, щоб лікарня таки працювала. А ще попередили представників Фонду, що незабаром прийдуть до представництва з новим проектом.

Дивлячись на цих активних людей, віриться, що все у них вийде, адже вони мають мету, а отже – ресурси знайдуться, - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наташа Показати IP 17 Травня 2017 10:13
Авртість того ультрафіолета в межах 3996 грн %))) дякуємо фонду. без ВАС МИ РАБИ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus