USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Самогубство» зі слідами чобіт на обличчі: батьки строковиків розповіли про підозрілі смерті своїх дітей

3 Лютого 2022 10:54
Після розголосу у ЗМІ випадків самогубства у частині 3021 Національної гвардії України в Дніпрі, де минулого четверга строковик розстріляв солдатів, десятки людей почали розповідати про підозрілі смерті у військових частинах. У розповідях йдеться не лише про відому частину в Дніпрі, але й про інші підрозділи Національної гвардії.

Батьки строковиків розповідають про вбивства, які слідство називає суїцидами, про цькування і булінг. У Нацгвардії ж, куди редакція направила декілька запитів, переконують, що переважно це випадки, коли батьки не приймають смерть своєї дитини, йдеться у сюжеті ТСН.

24-річний боєць Нацгвардії Ігор Гагін, який служив у Павлограді Дніпропетровської області, загинув 2018 року. Слідство по цій справі досі триває.

Спочатку слідчі розглядали лише одну версію загибелі – самогубство. Нібито боєць застрелився вночі на бойовому посту. Сумніви в цьому у його матері Лариси з’явились одразу, щойно вона побачила тіло сина. На посмертних світлинах Ігоря видно сліди побоїв.

«Видно сліди чобота на носі... І на лобі було дуже видно відбиток від прикладу автомата. Я міряла сантиметром. Все сходиться», – розповідає Лариса Гагіна.

Читати ще: У Дніпрі знайшли повішеним нацгвардійця. Фото 18+

За словами пані Лариси, в її сина перед загибеллю був конфлікт з одним із офіцерів. Що саме не поділили – не знає, але є інформація, що саме цей офіцер приходив на пост до Ігоря, і чи то після, чи під час цього візиту пролунав смертельний постріл. Коли ж тіло загиблого привезли додому, військовий капелан забороняв батькам відкривати труну.

«Хлопці його винесли з хати, і ми все ж таки відкрили і подивилися на сина», – зізнається мати загиблого військовика.

Керівник служби психологічного забезпечення головного управління Національної гвардії України В’ячеслав Олійник повідомив, що за останні 4 роки у Національній гвардії сталося 11 випадків суїцидів строковиків. Батьки 6-х з них звернулися до журналістів після розстрілу в Дніпрі минулого тижня. І вони упевнені – їхні сини не самогубці, а жертви

Читати ще: Загадково загинув ще один солдат з Дніпропетровщини: випустив у голову автоматну чергу

«Я не знаю про такі випадки, щоби смерть сталася внаслідок впливу інших військовослужбовців», – заперечує полковник Олійник.

Він запевняє, що строковики найчастіше вкорочують собі віку через фінансові труднощі або проблеми в родині. Саме ці причини, за його словами, були в Мансура Вержаковського та Андрія Кіби.

Читати ще: «Нашого сина вбили, а Рябчук спрацював на випередження», – батько солдата, який загинув після тортур у тій же військовій частині

Натомість батьки загиблих хлопців переконують, що у їхніх синів жодної фінансової чи сімейної проблеми не було.

У четвер, 3 лютого, батьки загиблих строковиків збираються приїхати до столиці на мітинг під Офісом президента. Так вони прагнуть добитися неупередженого слідства та добитися справедливості.

Нагадаємо, близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по варті військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 людей, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардійця у Підгородньому Дніпропетровської області.

Рябчуку повідомили про підозру за ст.115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцями зброї та бойових припасів) ККУ.

28 січня Кіровський райсуд Дніпра обрав запобіжний захід Артемію Рябчуку – тримання під вартою у СІЗО №4 на 60 днів без права внесення застави.

Після розстрілу строковиків командування військової частини Національної гвардії у Дніпрі, де 27 січня відбулося масове вбивство, звинуватили у низці серйозних злочинів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Олег Показати IP 3 Лютого 2022 11:18
У нацгвардії виправдовуються тим, що батьки не приймають самогубство своєї дитини))) Ну звичайно, коли батьки постійно спілкуються з дітьми, знають їх, будують плани на майбутнє, нічого взагалі не придрікає біди - і тут раптом повідомляють про самогубство..., потім, коли їм повертають тіло, на ньому знаходять ще й сліди побоїв... Звісно не приймають самогубства, як же в цьому випадку можна повірити у таку туфту???
Анонім до Олег Показати IP 3 Лютого 2022 13:29
Взагалом, самогубства часто і бувають такими несподіваними і "нічого не придрікає біди. Але так, вояки наші самогубством що завгодно назвуть.
1312 Показати IP 3 Лютого 2022 12:04
от що буває коли маменькі синочки попадають в армію
Олег до 1312 Показати IP 3 Лютого 2022 12:49
Маменькіні синочкі не йдуть в армію, їх мамінькі прилаштувують "на гражданці", біля себе на теплому місці.
пантелеймон до 1312 Показати IP 4 Лютого 2022 12:40
вот что бывает, когда идут в украинскую армию
Рядовий Неслуживенко Показати IP 3 Лютого 2022 12:19
А достатньо лише прийняти новий закон. Йдеш служити, підписуєш документ, що ти не псих і самогубство вважати вбивством.
Народна прокуратура до Рядовий Неслуживенко Показати IP 3 Лютого 2022 13:09
Ага, а потім самогубцю саджати у тюрму за вбивство самого себе.
Неслуживий Показати IP 3 Лютого 2022 12:54
"Капелан заборонив відкривати труну"...а це хто такий взагалі??? Хтооо цеееее??????
Каплун до Неслуживий Показати IP 3 Лютого 2022 16:55
Це лицемір з автоматом на пузі і хрестом на спині, що не визнає 6-у заповідь і який підробляє на бартері продукти - зброя - гроші.
123 Показати IP 3 Лютого 2022 14:05
Самогубства, дідовщина, побори, п'янство це не просто слова, це така наша армія. Це проекція українського суспільства
777 Показати IP 3 Лютого 2022 15:21
И как воевать будет такая гвардия,если они сейчас уже настолько друг друга ненавидят,что убивают...
Я Показати IP 3 Лютого 2022 17:00
Взяти за одне місце слідчих,які ті самогубства розслідували,патологоанатомів,які проводили розтин. Та провести ексгумацію,в кінці-кінців. Якщо солдатів били перед смертю - залишаться сліди. Як мінімум будуть пошкоджені кістки, будуть переломи. Перевірити,під яким кутом була випущена куля. На детекторі брехні перевірити усе начальство і солдатів,які на той час служили. Є маса варіантів дізнатися правду. Тільки нікому,крім батьків,та правда не треба. Ясно,що творилися у тих військових частинах дуже темні справи.
коля Показати IP 3 Лютого 2022 23:29
Поки буде строкова (така сама зона ,як совєцька колишня армія) "служба" з битлотою ,яку назбірали на гражданці -до тих пір будуть знущання ,приниження нормальних хлопців ,які попадуть у це пекло.Смерть їб...чім "дідам" і піздаватим "командирам" -здирникам грошей-Усіх треба за грати.вішати ,розстрілювати при першій можливсті -це нелюди.
коля Показати IP 3 Лютого 2022 23:32
всі "діди"-бидлота... з гражданкі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus