USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Самотні пенсіонери можуть оформити щомісячні доплати: хто саме та як це зробити

10 Серпня 2023 06:42
Згідно з законом України №646-IX, отримати надбавку можуть пенсіонери, які досягли 80-річного віку, є самотніми, потребують постійного стороннього догляду, але не мають родичів, які його здійснювали б.

Ці категорії пенсіонерів можуть оформити собі щомісячну надбавку до виплат у розмірі 40% від прожиткового мінімуму. На сьогодні це 837 гривень, пише ТСН.

Для оформлення допомоги потрібно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання з такими документами: заява, паспорт, ідентифікаційний номер, витяг з ПФУ про те, що людина не отримує надбавку щодо догляду за пенсіонером, висновок лікарсько-консультативної комісії, в якому зазначено, що заявник потребує постійного стороннього догляду.

Читати ще: Пенсіонери з окупованих територій зможуть відновити виплати через відеозв'язок

Нагадаємо, що вікові надбавки можуть отримати такі категорії пенсіонерів:

- віком від 70 до 74 років – 300 гривень,

- від 75 до 79 років – 496 гривень,

- від 80 років – 570 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Валентина Показати IP 24 Квітня 2024 15:43
А що, самотній 80-річний пенсіонер (взагалі немає нікого) може і не потребувати сторонньої допомоги ? Дуже підводе голова - не можу ні вгору глянути, ні нахилитись. І це у всіх, кому за 80. Требують висновок ЛКК ! Лікарня дуже далеко. Це позорище !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus