USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Самовільна забудова у Луцьку з Гепланом не пов’язана

20 Липня 2009 08:51
Випадки самовільного будівництва в обласному центрі Волині порідшали. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів директор департаменту містобудування Луцької міської ради Георгій Шевчук.
 
За словами пана Шевчука, новий Генеральний план Луцька до випадків самовільної забудови стосунку не має: «Генплан – це стратегічний документ. Якщо хтось думає, що Генплан – це панацея від всього і вся, це абсолютно не так. Це стратегія розвитку міста на найближчі 25 років». Натомість реакція на випадки самовільного будівництва – це щоденна робота міської ради та правоохоронних органів.
 
«Забудовників постійно попереджаємо»,– зазначив посадовець. Пан Шевчук продемонстрував відповідь на лист одного з депутатів міськради, який попросив перевірити, чи є факт самовільного будівництва. Це підтвердилось, однак подібне порушення передбачає лише адміністративну відповідальність – штраф. «Мало того, ми два рази не маємо права притягувати до відповідальності», – сказав директор департаменту містобудування.
 
І хоча, за інформацією Георгія Шевчука, випадків самовільного будівництва у Луцьку поменшало, проте правовий нігілізм у суспільстві сприяє подібним проблемам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus