USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сапалаївка рясніє сміттям. Мерія обіцяє прибрати. ФОТО

23 Березня 2011 17:06
Береги річки Сапалаївка, що протікає в Луцьку, після танення снігів зарясніли сміттям, а в самій річці плаває купа непотребу. Міська влада обіцяє, що засмічені території приберуть оперативно.
Про це 23 березня, у середу, розповів начальник відділу екології Луцької міськради Борис Сорока.
«Сніг зійшов. Сьогодні в місцях загального користування дуже багато твердих побутових відходів, одноразового посуду, пляшок, стаканчиків, целофану, бумаги», – констатує чиновник.
Каже, що міські екологи вже провели відповідний рейд. Висновок один: парки, сквери, прибережні водоохоронні смуги вкрай засмічені, тому їх негайно треба прибрати.
«Прийнято розпорядження міського голови про загальноміську акцію «Екологічний квартал». Визначені санітарні дні. Міський голова чітко поставив завдання усім підприємствам, установам, організаціям всіх форм власності, які розміщені вздовж Сапалаївки, навести там порядок», – розповів він.
Сорока каже, що нині триває процес закріплення територій за підприємствами, установами та організаціями. Сама ж акція триватиме з 15 березня до 31 травня.
«Ще мокро там. Трохи підсохне, і будемо проводити всі ці роботи. Наведемо порядок», – обіцяє посадовець.
Проте, аби привести до ладу Сапалаївку, потрібно ще вирішити питання із замуленням русла ріки, очистити її від очерету, гілля дерев, стовбурів.
На це, каже Сорока, мерія грошей немає. Тому поки прибиратимуть лише те, що лежить на поверхні.
«Для того, щоб углибити русло річки, треба проводити відповідні роботи з залученням відповідних механізмів. На сьогодні таких коштів немає. І наша задача – навести хоча б так порядок», – зізнався він.
Проте вже 24 березня силами студентів Волинського національного університету імені Лесі Українки приберуть територію луцького ботанічного саду, який перетинає Сапалаївка.















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
:( Показати IP 23 Березня 2011 20:42
Европа - куда-уж нам... :((( Немає слів...!!!
Своя Показати IP 23 Березня 2011 21:02
З будинку на вулиці Клима Савури зливаються відходи з каналізації в Сапалаївку от з чим боротись треба, а то запаху на всю вулицю а пожалітись немає кому.
Dyssja до Своя Показати IP 26 Березня 2011 17:26
ага а конкретніше з будинку за адресою К.Савури 28а
иии до Dyssja Показати IP 29 Березня 2011 23:44
ага, сам бачив - трубу в воду і зливають. а ще поставлять дядька з палкою шоб ганяв тих хто заважає
химера Показати IP 23 Березня 2011 21:31
Сапалаївка-це наш організм,його душа!Про що тут можна говорити!Без коментарів.
Предприниматель Показати IP 23 Березня 2011 21:39
Меня каждый год шиба напрягал выделять деньги кешем Сороке на эти суботники и еще людей давать. Пахали 4 раза. Хотя никакого отношения к речке не имеем. Просто сказали - Ваш вопрос о реконструкции помещения не рассмотрим. Думал Романюк выгонит этого маразматика - а эта история опять продолжается. "Не растанусь с камсамолам!"
Оксана Показати IP 23 Березня 2011 22:18
Мерія не винна в тому, що деякі лучани дибіли. Викидають сміття на вулицю. Досить вже ганьбити всіх. Шукайте якісь позитивні новини, аби вирішити проблеми. І розповісти про альтернативні шляхи виходу з різних ситуацій.
Так собі, спостерігач. Показати IP 23 Березня 2011 23:06
Неподалік пологового будинку з балкона змітали гнилу картоплю прямо на тротуар, що тут ще казати. Скрізь одні свині. А скільки тих хто перед маршруткою, яка йому зупиняється, недопалок під ноги кидає і не гасить, причому видихає вже всередині авто на людей.
таня Показати IP 24 Березня 2011 10:14
А что только в Сапалаевке грязь?А посмотрите какая грязь на улице Кравчука и во дворах.Тротуаров нет,дороги не убирают от грязи.Это раньше,когда был мэром Кривицкий,то была чистота.
Р1 до таня Показати IP 24 Березня 2011 10:40
ой як то було добре;)))))))))))
VSC до таня Показати IP 24 Березня 2011 11:58
Бред. при Антоне-воришке бардак был еще тот.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus