USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Саудівська Аравія скасовує 35-річну заборону на кінотеатри

12 Грудня 2017 09:55
У Саудівській Аравії вирішили відкрити кінотеатри після 35 років заборони.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Independent.

“Саудівська Аравія оголосила, що це дозволить кінотеатрам відкритися наступного року”, - йдеться в повідомленні.

Кінотеатри в країні були закриті в 1980-х роках під час хвилі ультраконсерватизму в країні. Фундаменталісти вбачали в західних та арабських фільмах “грішні” сцени.

Принц країни Мухаммед бін Салман представив план соціальних та економічних реформ у рамках концепції «Бачення-2030». Згідно з цими планами, Саудівська Аравія послаблює тиск на сфери життя своїх громадян.

Водночас, попри відсутність кінотеатрів в Саудівській Аравії, останнім часом молоді саудівські кінематографісти отримали державну підтримку та визнання.

Уряд підтримав саудівський кінофестиваль, який відбувся протягом останніх декількох років у східному місті Дахран. Цього року було продемонстровано близько 60 фільмів із Саудівської Аравії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus