USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

ОАЕ і Саудівська Аравія введуть свою криптовалюту

15 Грудня 2017 09:40
Об'єднані Арабські Емірати працюють з центральним банком Саудівської Аравії над випуском криптовалюти, яка буде застосовуватися при транскордонних переказах між двома країнами.

Про це розповів глава центрального банку ОАЕ Мубарак Рашед аль-Мансурі, передає УНІАН з посиланням на Gulf Business.

Криптовалюта буде заснована на блокчейні, розповів він у своєму виступі на регіональній фінансовій конференції.

В минулому два центральні банки висловлювали скептицизм щодо криптовалют, таких як біткойн, а центральний банк ОАЕ заявив, що він не визнає біткойн офіційною валютою. У липні центральний банк Саудівської Аравії попереджав про боротьбу з торгівлею біткойнами, через неможливість регулювання валюти.

Проте, аль-Мансурі сказав, що центральні банки мають намір розібратися в технології. Він повідомив журналістам, що спільна криптовалюта буде використовуватися банками, а не окремими клієнтами, і зробить транзакції більш ефективними.

Десять років тому ОАЕ і Саудівська Аравія обговорювали можливість створення єдиної валюти для членів Ради співробітництва країн Перської затоки в шести країнах, але ОАЕ покинули проект у 2009 році. Однак дипломатичні та економічні зв'язки між ОАЕ і Саудівської Аравією зміцнилися в цьому році, і минулого тижня ОАЕ заявили, що планують створити двосторонній комітет з економічних, політичних та військових питань з Саудівською Аравією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus