USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Савченко прийшла в суд у газовій справі за проханням Онищенка

13 Червня 2017 23:43
Народний депутат Надія Савченко 13 червня була присутня на засіданні Солом'янського суду щодо "газової справи".

Про це повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ.

"По-перше, мені як завжди прикро дивитися на роботу українських судів. Як би не було огидно згадувати російські суди...Може вони були надто показовими в моїй частині, але там все, працювало як годинник. Тут суд схожий на базар. По-друге, я отримала звернення від громадянина України, який також є народним депутатом, від Олександра Онищенка. Він попросив розібратися в політичній мотивації його справи. Я знайшла час, щоб відвідати хоча б одне судове засідання ", - сказала Савченко.

"З тих пір як я ознайомилася зі справою, я зрозуміла одне. Ті закони, що діяли, їх хтось приймав. Приймали олігархи, які тепер звинувачуються за тими законами. Ось у мене питання, хто приймав такі закони, що тепер, виявляється, скоювали злочини. Я вважаю, що в принципі, відповідальність повинні нести в обов'язковому порядку, відповідальність конституційну і політичну повинні нести народні депутати. Всі, що були в тому скликанні, які голосували за такі податки, за якими тепер звинувачуються підсудні", - додала Савченко.

"Я вивчаю цю справу в міру наданих мені документів ... Я читала схеми, які тоді діяли, і закони, які під ці схеми підводили, - дуже цікаво!" - відповіла вона на уточнююче запитання, як саме знайомилася зі справою.

Також Савченко зазначила, що проти, щоб обвинувачених тримали в СІЗО, маючи на увазі одного з фігурантів справи - Валерія Пісного.

"Так як економічні справи можуть розглядатися дуже довго, я взагалі проти, щоб люди сиділи в СІЗО ... Я сама пройшла цей шлях - я знаю ... Я дивлюся, що більшість тут обвинувачених - під домашнім арештом, вони з'явилися. Я не розумію, чому людину в візку тримають там", - прокоментувала Савченко.

13 червня Солом'янський суд вдруге спробував провести підготовче засідання у "газовій справі". Але суд оголосив перерву через відсутність одного з обвинувачених - Олександра Сергієнка. Причина неявки Сергієнко невідома, його адвокати також не прийшли.

Нагадаємо, що 9 червня суд не зміг провести засідання через відведення суддів.

Як відомо, 30 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд 8 обвинувальних актів на учасників "газової справи".

Крім того, ще 8 фігурантів "газової справи" знаходяться в розшуку, а головний підозрюваний екс-нардеп Олександр Онищенко втік за кордон.

За оцінками правоохоронних органів, схеми Онищенко завдали державі збитків в сумі 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд грн - при реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ВАТ "Укргазвидобування". Ще 1,3 млрд грн - це сума несплаченої ренти за користування надрами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 14 Червня 2017 03:11
Підтримую Надію
Торі Показати IP 14 Червня 2017 09:02
Ну хоч інколи в голові Савченко відбуваються просвітлення...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus