USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Савченко загрожує кримінальна відповідальність за публікацію списків полонених

11 Січня 2017 15:47
За фактом розголошення народним депутатом Надією Савченко прізвищ зниклих і полонених українських військовослужбовців може бути порушене кримінальне провадження.

Про це заявив представник секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига, передає Українська правда.

«Закон говорить про особливий порядок оприлюднення інформації про військовослужбовців. А частина осіб зниклих або полонених на території ОРДЛО – це наші військовослужбовці. Тут є порушення закону про боротьбу з тероризмом. В цьому аспекті можливий початок якогось кримінального провадження в цій справі», – сказав Чаплига.

«Якщо є люди, які вважають, що їхнє право на приватність порушене, то вони можуть звертатися з заявою. Може бути відкрите кримінальне провадження за ст. 182 ККУ – незаконне збирання, зберігання, використання поширення інформації про особу без її згоди. Провадження може бути відкрите слідчим або прокурором лише на підставі заяви», – сказав Чаплига.

Нагадаємо, раніше народний депутат Надія Савченко оприлюднила списки полонених і зниклих безвісти на території Донбасу українців.

В СБУ вже розкритикували нардепа за цей список, та назвали перелік «некоректним».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 11 Січня 2017 16:38
ну аякже ж. ті , що в полоні, бігом напишуть заяви
Просто Показати IP 11 Січня 2017 16:59
Бачила вона вас всіх з вашою відповідальністю.... Їй треба політичний імідж для президентської компанії. План "Надюха" працює поки на ура!
52 Показати IP 11 Січня 2017 20:07
Шал*ва, блін.
Лучанин Показати IP 11 Січня 2017 20:59
Та віддати її назад пуйлу, нехай досиджує те, що дали, і закон її дибільний відмінити, ото подарок пуйло підсунув, ненарадується!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus