USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сайти Burisma та «Квартал 95» намагалися зламати російські хакери – NYT

14 Січня 2020 08:59
Російські військові хакери намагались зламати сайти компанії Burisma у момент процесу оголошення імпічменту президенту США Дональду Трампу.

А також сайти низки інших українських компаній, серед яких і «Квартал 95», пише Gazeta.ua з посиланням на NYT.

Спроби зламати сайти компанії Burisma розпочались у листопаді 2019 року. Наразі незрозуміло, що саме вони шукали та чи знайшли. Однак, за словами експертів, хакери могли шукати компромат на колишнього віцепрезидента США Джо Байдена та його сина Гантера.

Для зламу сайтів російські хакери використовували так звані фішінгові листи, які призначені для викрадення логінів користувачів та їхніх паролів. У цьому випадку вони створили фейкові сайти, які були схожі на сайти компанії Burisma, та надсилали листи її співробітникам, щоб вони заходили на на них та заповнювали власні дані. Кількома із акаунтів користувачів їм вдалося заволодіти.

Дослідники компанії Area 1 також встановили, що російські хакери влаштували схожу кампанію із фішінговими листами стосовно багатьох інших українських компаній напередодні Нового року: «КУБ-Газ», «Алдеа», «Еско-Північ», «Надрагаз», «Техноком-сервіс» та «Парі». Усі вони є дочірніми компаніями Burisma.

Також хакери намагались зламати і сайти «Кварталу 95». За словами експертів, метою хакерів міг бути злам пошти її колишнього керівника, а нині голови СБУ Івана Баканова.

Хакерську атаку росіян дослідники змогли відстежити за допомогою комбінації інтернет-провайдерів, які часто використовує ГРУ, та ті ж самі методи, які вже використовувались, зокрема під час атаки на сервери Демократичної партії США 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
о! Показати IP 14 Січня 2020 09:21
Головне сайт 95 кв ,це не те що трагедія-то катастрофа світового масштабу
Укрпошта Показати IP 14 Січня 2020 09:35
Це неподобство якесь в мережу могли злитий сценарій не випущеного кварталу !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus