USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

СБУ ідентифікувала російських військових, які катували жителя Київщини

30 Серпня 2022 15:27
Служба безпеки встановила особи воєнних злочинців рф, які катували і намагались вбити мешканця Київщини під час тимчасової окупації частини регіону.

Попри фізичні знущання, потерпілому вдалося вирватись з полону під час обстрілу ворожих позицій під час контрнаступу ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зловмисниками виявились троє військових 64-ї окремої мотострілкової бригади 35-ї загальновійськової армії зс рф:

Борисов Олександр, 07.03.1999 р.н.,

Мадяєв Раян, 06.06.2002 р.н.,

Сулайндзюга Максим, 25.08.1994 р.н.
Саме їхнє окупаційне угруповання брало активну участь у масових вбивствах і катуваннях цивільного населення Бучанського району в лютому-березні цього року.

Читати ще: СБУ ідентифікувала приятеля Кадирова, який катував неповнолітнього під час тимчасової окупації Київщини

Встановлено, що зловмисники викрали чоловіка і декілька днів катували його. До потерпілого застосовували насилля та психологічний тиск.

Коли чоловік виривався з російського полону, загарбники відкрили по ньому вогонь, внаслідок чого він отримав вогнепальне поранення.

На підставі зібраних доказів трьом воєнним злочинцям рф повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлено установчі дані та ймовірні місця перебування зловмисників. Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Служби безпеки спільно зі слідчими СБУ Києва і Київської області за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Раніше ми писали, що СБУ продовжує встановлювати винних у звірствах над жителями Київської області. Зокрема, днями ідентифікували командира групи спецзагону швидкого реагування «Ахмат» Росгвардії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus