USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Катування і зґвалтування дітей на очах рідних: слідчі ООН озвучили докази звірств росіян в Україні

24 Вересня 2022 09:45
Незалежна міжнародна група слідчих побувала у чотирьох регіонах, звільнених від рашистів і була шокована.

Про це йдеться в ТСН.

«Ми були вражені великою кількістю страт у районах, які ми відвідали», – каже голова Незалежної міжнародної слідчої комісії щодо України Ерік Мьозе.

Останні кілька місяців за мандатом найвищого правозахисного органу організціії на звільнених територіях працювала міжнародна група експертів.

Перші висновки представили на засіданні у Женеві. Примітно, що винуватців зустрічі російської делегації на ній не було. «На основі зібраних комісією доказів ми дійшли висновку, що в Україні дійсно були скоєні воєнні злочини», – запевнив Мьозе.

За цей час слідчі встигли відвідати 27 міст і селищ на Київщині, Чернігівщині, Харківщині та Сумщині. І опитали близько півтори сотні жертв, над якими познущалися окупанти. Побиття, ураження електричним струмом і примусове роздягання догола в слідчих ізоляторах. Це ще не повний і не найгірший перелік звірств. «Жертв попередньо затримували, були видимі сліди тортур на тілах, зв’язані руки, вогнепальні поранення в голову та перерізані горла», – констатують в комісії.

Комісія вчергове засвідчить, що будь-яким запевненням Росії, що вони не чіпають цивільних вірити не варто. «Низку атак, які ми розслідували, здійснили не розрізняючи де цивільний, а де комбатант. Йдеться про удари касетними боєприпасами, або реактивними системами залпового вогню та авіаудари по населених пунктах», – твердить Мьозе.

У списку воєнних злочинів агресора окремим пунктом – на сексуальному підґрунті. Наймолодшій жертві росіян, кажуть в ООН, лише 4 роки, найстаршій – 82. «Комісія задокументувала випадки зґвалтування, катування та незаконного ув’язнення дітей. Є приклади випадків, коли родичів змушували бути свідками злочинів», – озвучують в комісії.

Представник МЗС України, який був присутній на зустрічі у Женеві, закликає світ притягнути Кремль до відповідальності. «Своєю агресією постійний член Ради Безпеки ООН завдав серйозних наслідків правам людини. Якщо залишити без відповіді, це затягне нас у темний світ безкарності та вседозволеності», – переконує український посланець Антон Кориневич.

Надалі слідчі планують розширити свої повноваження й з’ясувати усе про фільтраційні табори, примусове переміщення людей, незаконне усиновлення. І обов’язково зайти до нещодавно звільненого з-під окупації Ізюма. «Докази звірств Росії з кожним днем стають все жахливішими. Нещодавно знайшли масове поховання в Ізюмі, де на тілах є сліди тортур. Численні джерела вказують на те, що російська влада також допитала, затримала та примусово депортувала від 900 000 до 1,6 мільйона громадян України», – зазначив посол США Мішель Тейлор.

Завершити свою роботу комісія ООН має у березні наступного року. Усе, що знайдуть, обіцяють передати міжнародному кримінальному суду, включно з рекомендаціями, як і кого притягати до відповідальності за скоєне в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 24 Вересня 2022 11:21
і до цього привело потакання і загравання з кривавим кремлівським карликом.. в менших масштабах (безкарні бомбардування цивільних, прагнення наводнити Європу біженцями і тд) це можна було спостерігати і раніше, та все йому сходило з рук.. до речі, "корисна ідіотка" Меркель ще не наклала на себе руки ?..
лікар Показати IP 24 Вересня 2022 14:52
Є великий сумнів що росіяни взагалі люди а не вірус

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus