USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

СБУ повідомила про підозру екснардепу Мураєву

25 Липня 2023 12:14
Колишнього нардепа підозрюють у державній зраді, а також у порушенні рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Про це інформує пресслужба СБУ.

«Служба безпеки зібрала доказову базу на керівника забороненої партії «Наші», екснардепа Євгена Мураєва, який причетний до підривної діяльності проти України. За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал Наш для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України. Таким чином він цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах РФ. Насамперед це стосувалось подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та її сприйняття на міжнародній арені», – йдеться у повідомленні СБУ.

Повідомляється, що під час слідчих дій за адресами фігуранта було виявлено готівку в російських рублях, зброю, комп’ютерну техніку і мобільні телефони з доказами незаконних дій.

«Після тривалих незалежних експертиз, які ініціювала Служба безпеки України зараз остаточно підтверджено факти злочинної діяльності фігуранта проти державної безпеки України. Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинів. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі», – повідомляє пресслужба відомства.

14 червня 2022 року Восьмий апеляційний суд Львова заборонив партію Наші Євгена Мураєва. Майно політсили та всіх її організацій передали державі.

Ще до початку повномасштабного вторгнення РФ РНБО України запровадила санкції проти телеканалу НАШ, власником якого є Мураєв. Обмеження діятимуть п’ять років.

У кінці листопада 2022 року СБУ провела обшуки в екснардепа Мураєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Та.Мора Показати IP 25 Липня 2023 15:44
А якого чорта опжз ще в раді сидить, там всі зрадники, самі кізяки мураєвські, гнати тих гниди а не чекати шо за "ЗЕ" закони проголосують, тіпа большество, нехай з "ЄС" договоряться ті хоч якось за Україну вболівають, а не лизати ср..аку опжз, тьху бридота.
Ахаха Показати IP 26 Липня 2023 00:56
Це ж треба!? І два роки не минуло. Молодці. Мураєв, тим часом, встиг з країни виїхати і навіть бізнес переписати на депутата від "Слуг". Оце - справжні "професіонали". І це на фоні нещодавньої новини про те, що волинянку засудили на 5 років за крадіжку сала. Україна - країна правових контрастів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus