USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

СБУ повідомила про підозру очільнику «мінздрава Криму»

12 Листопада 2022 12:33
Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів, які допомагають ворогу у тимчасово захоплених регіонах України. Під час розслідування зібрано доказову базу про злочинну діяльність так званого «очільника мінздрава Криму».

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Встановлено, що «посадовець» організував постачання лікарських засобів, обладнання і автомобілів з медзакладів півострова на потреби російських військових, які атакували південь України.

Крім того, за його вказівкою місцеві лікарні було переобладнано під військові шпиталі для прийому загарбників.

Згідно з даними слідства, колаборантом є колишній головний санітарний лікар міст Феодосія і Судак, який після захоплення регіону добровільно приєднався до лав окупаційної адміністрації.

Там він отримав паспорт рф та вступив до кремлівської партії «единая россия», у складі якої був «депутатом Судакского горсовета».

У жовтні минулого року представники кремля призначили його «першим заступником очільника МОЗ» в Криму, а 22 липня цього року він очолив це «міністерство».

До його основних завдань входило «переформатування» системи охорони здоров’я півострова для потреб повномасштабної агресії рф проти нашої держави.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили ворожому поплічнику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Викриття правопорушень проводили співробітники СБУ АР Крим за процесуального керівництва органів прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus