USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

СБУ провела обшук у будинку депутата Запорізької облради

30 Червня 2017 09:44
Оперативна група СБУ провела обшук у квартирі депутата-укропівця Запорізької обласної ради Дмитра Зотова зранку 29 червня. Силовики виламали двері, налякали дружину та сина представника УКРОПу, не пускали до нього адвоката, повідомляє прес-служба партії.

Підставою для обшуку стала ухвала слідчої судді Жовтневого районного суду міста Запоріжжя Наталі Скользнєвої від 27 червня. У документі Дмитру Зотову інкримінують «дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Запорізькій області, створення інформаційних приводів для російських ЗМІ з метою негативного висвітлення ситуації в Україні та дискредитації вищого керівництва держави на міжнародній арені». Також його звинувачують у проведенні начебто незаконних мітингів з учасниками АТО під будівлею запорізького Держгеокадастру.

Місцеві укропівці заявили про політичний тиск та переслідування свого колеги з боку правоохоронних органів області через його депутатську діяльність. Напередодні Дмитро Зотов подав на реєстрацію до Держгеокадастру документи для оформлення земельних ділянок для 15 учасників АТО. Чиновники мають вирішити питання за місяць.

«Ми, депутати від УКРОПу, розцінюємо це як політичний тиск та переслідування з боку правоохоронних органів. Як очільник обласного осередку «Всеукраїнського об’єднання правників «Маємо право!» я зроблю все можливе для того, щоб покласти цьому край.Запорізька область задихається від тиску на бізнес, від криміналу та використання представниками правоохоронної системи свого становища», – заявив очільник фракції УКРОП у Запорізькій міськраді, член політради «Українського об’єднання патріотів» Михайло Прасол.

Нагадаємо, 27 червня прокуратура Запорізької області допитала правозахисника, члена президії УКРОПу Ярослава Гришина у кримінальному провадженні щодо умисно неправдивого повідомлення про злочин. Йдеться про запорізький завод «Перетворювач», який під керівництвом громадянина РФ Михайла Грошенкова експортує продукцію до країни-агресора. Прокуратура області відкрила провадження ще у грудні 2016 року, проте результатів розслідування немає й досі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus