USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

СБУ викрила ділків, які постачали до РФ спецобладнання для виробництва ЗРК С-300

11 Травня 2023 19:28
Служба безпеки України заблокувала у Полтавській області схему нелегального постачання до росії товарів критичного експорту.

До організації оборудки причетний керівник місцевого підприємства-виробника алмазного інструменту та його спільник, що має підконтрольний бізнес на території рф, повідомили в СБУ.

Фігуранти налагодили механізм прихованого переправлення продукції, яку використовують також підприємства військово-промислового комплексу країни-агресора.

Серед замовників товару були представники Курського електроапаратного заводу, до якого відправляли інструментарій для виробництва енергозахисних систем на об’єктах військово-морського флоту рф.

Читати ще: Бізнесмен зі Львова в обхід санкцій постачав до РФ «Роллс-Ройси» та «Майбахи»

Також ділки контактували з московським підприємством «НПП Торий», яке виготовляє комплектувальні для російських зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400.

У результаті комплексних заходів співробітники СБУ запобігли вивезенню до росії понад 100 одиниць нової партії товару.

За даними слідства, для реалізації оборудки ділки спочатку відправляли продукцію спільникам до однієї з країн Південного Кавказу. Звідти посилки переправляли на адресу підконтрольної комерційної структури в рф.

Читати ще: СБУ повідомила про підозру трьом екснардепам від Партії регіонів

Під час обшуків у виробничих та офісних приміщеннях фігурантів виявлено документи із доказами злочинних дій; печатки підконтрольних фігурантам російських компаній, які реалізовували продукцію на території рф; бойові припаси до автомата Калашникова.

Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), а директору підприємства ще додатково – за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Розглядають питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus