USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ викрила митників при посадах, які блокували вивезення українського зерна в ЄС

1 Грудня 2022 20:00
У результаті слідчо-оперативних дій на Київській, Львівській та Чернівецькій митницях СБУ заблокувала корупційну схему.

Викрито керівництво цих регіональних митниць, яке організувало механізм незаконного одержання грошей за оформлення експортно-імпортних операцій, повідомляє Служба безпеки України.

За різні суми хабарів вони «гарантували» представникам агрокомпаній безперешкодне митне оформлення оптових партій сільгосппродукції, яку експортували до країн Євросоюзу, зокрема українського зерна.

Також учасники злочинного механізму вимагали гроші з підприємців, які ввозили в Україну іноземні товари широкого вжитку для подальшого продажу у торгових мережах нашої держави.

Щодня організатори схеми одержували «прибутки» у сотні тисяч гривень.

У разі відмови сплачувати «данину» – створювали штучні перешкоди під час проведення митних процедур і робили бюрократичні «відмови» у провезенні продукції.
Задокументовано факт вимагання грошей заступником начальника митного поста «Спеціалізований» у столичному регіоні. Серед іншого, він вимагав кошти у бізнесмена, який з початку повномасштабного вторгнення пішов на службу до ЗСУ і бере участь у бойових діях. Тож, аби його фірма працювала, він вимушений був взяти кілька днів відпустки, щоб заплатити хабар.
Співробітники СБУ затримали чиновника «на гарячому» під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру для нього та інших учасників оборудки.

Правоохоронці також провели обшуки за місцями проживання та роботи заступника начальника Чернівецької митниці, а також у посадовців митного поста «Городок» на Львівщині.
У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення винних до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бульба Показати IP 1 Грудня 2022 20:49
Що може змінити нашу КРАЇНУ??? Одне!!! Тільки одне!!! Безповоротність покарання!!! Незалежно від того чи ти на червоне проїхав, чи ти вкрав міліони!!! Незалезно чи ти пенсіонер, чи ти суддя конституційного суду!!! І це має бути аксіомою для всіх!!! БОЖЕ!!! Дай моїм дітям таку країну!!!
Анонім до Бульба Показати IP 2 Грудня 2022 06:22
Все вірно, тільки не міліони, а МІЛЬЙОНИ. І розділові знаки треба розставляти, а то вийде так, що "повесіть нельзя поміловать".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus