USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

СБУ вилучила у контрабандистів 170 кг ювелірних виробів та понад тонну бурштину. Відео

26 Березня 2021 16:01
Служба безпеки України заблокувала діяльність міжнародного угруповання контрабандистів бурштину: під час багатоетапної операції вилучено «сонячного каменю» на понад 11 млн грн.

Про це пише Українська правда з посиланням на пресслужбу СБУ.

За даними слідства, незаконний бізнес організував громадянин однієї з країн Південного Кавказу. До нього він залучив, зокрема, сімох мешканців Рівненської області, які скуповували у місцевих старателів нелегально видобутий бурштин.

З частини придбаної продукції ділки виготовляли ювелірні прикраси на замовлення іноземних клієнтів. Для обробки каміння вони використовували виробничі потужності одного з приватних підприємств області.

Для нелегального вивезення обробленої продукції за кордон ділки використовували «маршрути» через аеропорти «Бориспіль» і «Львів», а також сервіси міжнародної пошти за підробленими товарно-супровідними документами.

Зазначається, що документувати протиправну діяльність групи правоохоронці розпочали у вересні 2020 року. За цей час встановлено контрабандний канал та особи його організаторів.

Під час обшуків за місцями проживання та у виробничих приміщеннях учасників протиправної діяльності правоохоронці виявили: майже 1300 кг бурштину різних фракцій; понад 170 кг готових виробів; технологічне обладнання для обробки бурштину; комп’ютерну техніку та чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України накладено арешт на вилучене майно.

Вирішується питання щодо повідомлення підозр учасникам угруповання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дідо Показати IP 26 Березня 2021 16:54
Мігранти злочинці. Знову і знову.
Анонім до Дідо Показати IP 26 Березня 2021 21:06
якщо не можливо побороти - треба очолити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus