USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ заявляє, що запобігла нападу на офіс партії Тимошенко. Відео

26 Червня 2017 14:03
Служба безпеки України запобігла нападу на офіс ВО «Батьківщини» в Києві, який планувався спецслужбами Росії.

Про це заявив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко на брифінгу, передає Укрінформ.

«СБУ отримала оперативну інформацію про наміри спецслужб РФ створити в Україні штучні умови для широкомасштабних акцій протесту. З цією метою особам, які переховуються на території РФ від українського правосуддя, було визначено задачу організувати напад з використанням вибухових пристроїв на офіс Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» у Києві», - розповів він.

За його словами, мета полягала у тому, щоб посварити вітчизняний політикум з керівництвом держави, та на основі спровокованого інциденту спровокувати акції протесту під час Дня Конституції в Україні.

«26 червня о 04.30 зловмисники були затримані на місці вчинення злочину «на гарячому» при спробі закидати офіс ВО «Батьківщина» пляшками із запальною сумішшю», - повідомив начальник департаменту.

Затримано трьох осіб, усі вони «жителі одного із західних регіонів країни, прибули в столицю спеціально скоїти цей злочин і вже сьогодні вранці повинні були повернутися». За вчинення таких дій зловмисники мали отримати грошову винагороду від осіб, які переховуються на території Росії.

Двоє з трьох фігурантів були причетні до організації блокування траси «Київ - Рава-Руська» в березні, а третій - до організації протестів 10 травня в Рівному. Під час затримання у зловмисників вилучили телефони з листуванням з особами, які перебувають на території РФ, в яких чітко розписані вказівки і суми винагороди.

Відповідаючи на питання про те, з ким листувалися ці люди, представник СБУ сказав: «З Миколою Дульським (лідер української праворадикальної організації «Наждак» Микола Дульський, – ред.)».

Кононенко зазначив, що наразі він не може озвучити імена затриманих та суму грошової винагороди. Однак він зауважив, що мова йде про тисячі доларів.

Камери відеоспостереження зафіксували спробу підпалу офісу Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" на вулиці Турівській, 13, у Києві. Відео моменту нападу опублікувала Служба безпеки України на своєму Youtube-каналі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus