USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

СБУ закликали розібратися з російським впливом на процес переходу громад в ПЦУ на Волині

16 Травня 2019 14:38
В окремих районах області діють мобільні групи, що протидіють процесу переходу релігійних громад до ПЦУ, - стверджує перший заступник голови облради.

Про це стало відомо під час пленарного засідання сесії Волинської облради 16 травня.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик порушив питання російського впливу на перехід релігійних громад до ПЦУ. Він повідомив, що у Камінь-Каширському, Ратнівському, Маневицькому районах очевидно, мотивовані з закордону цілі групи так званих парафіян, які в межах районів їздять для створення масовки і для того, щоб не дати нормально розвиватися процесу.



За церкву, яка протидіє ПЦУ, вписуються неповнолітні та люди, які фактично проживають закордоном, таким чином створюючи масовку. Очевидно, це добре мотивується з Росії, якщо подібні мобільні групи існують. Олександр Пирожик наголосив, що це загроза національній безпеці та запитав, чи передбачена протидія цьому у програмі протидії тероризму на 2019-2020 роки.

Начальник УСБУ у Волинській області Юрій Фелонюк повідомив, що програма таких заходів не містить, однак працівники СБУ здійснюють контррозвідувальні заходи з блокування і недопущення будь-яких міжконфесійних конфліктів при переході громад з однієї церкви до іншої. З його слів, деструктивні спроби на Волині є, але їх блокують у рамках контррозвідувальних заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 16 Травня 2019 15:15
А хто захистиь українців від впливу пирожка?
Я Показати IP 16 Травня 2019 15:20
йому немає чим зайнятись?? а мобільні групи пцу він не бачить??
Корiнний лучанин Показати IP 16 Травня 2019 15:40
Добре ,що не марсiан.
Анонім Показати IP 16 Травня 2019 19:27
Не було би Росії ,на кого звертав би хамовитий депутат небажання прихожан, переходити до секти замість каноничної церкви? Почекаємо поки "патріарх самоназваний" зьїсть керівника митрополії від варфоломея
Реаліст Показати IP 16 Травня 2019 21:16
І не забудьте розібратися з *бомжами*, які по церквах Горохівського району їздили і замки з храмів зрізали. Одні і ті ж особини в різних населених пунктах представлялися *членами* громади.
777 Показати IP 16 Травня 2019 21:56
ну откуда столько дураков во власти...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus