USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

СБУ затримала профспілкового лідера за вимагання $100 000, - ЗМІ

17 Травня 2016 18:58
Працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією затримали голову однієї з галузевих профспілок, який вимагав посаду або гроші за припинення акцій протесту під держустановою.

Така інформація опублікована на офіційному сайті СБУ.

У березні 2016 року профспілковий діяч організував безстрокову акцію протесту під Держслужбою з питань геодезії, картографії та кадастру з вимогою відставки керівника установи. Потім голова профспілки вийшов з "пропозицією" щодо умов згортання акції. За відмову від протестів він зажадав посаду заступника керівника Держгеокадастру або сто тисяч доларів США.



Працівники Департаменту захисту національної державності СБ України затримали профспілкового лідера в одному з київських торгових центрів під час отримання частини хабара у розмірі 150 тисяч гривень.



Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Згідно з інформацією джерела агентства «Українські новини», йдеться про голову Всеукраїнського профспілкового об'єднання «Демократичні профспілки України» і Всеукраїнської профспілки працівників галузі земельних відносин України Дмитра Філіпчука.

Запланована акція протесту, повідомляє джерело, спонсорувалася колишніми директорами деяких державних підприємств, що входять в систему Держгеокадастру, звільнених за результатами фінансового аудиту, під час якого були виявлені факти розтрати державних коштів, а також колишніми керівниками підрозділів в апараті Держгеокадастру.

Таким чином Філіпчук, прикриваючись громадським рухом і посилаючись на інтереси учасників АТО, намагався отримати подвійну вигоду, з одного боку будучи організатором пікету, а з іншого - вимагаючи кошти за його припинення. Профспілковий лідер був затриманий під час спецоперації СБУ.



Згідно зі статтею 189 Кримінального кодексу України за вимагання передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Раніше Дмитро Філіпчук був відомий як ведучий телепрограми "Відкрита політика", яка виходила на телеканалі «Тоніс» в період передвиборної кампанії, звідки пішов зі скандалом, а також організацією групи підтримки проти знесення пам'ятника Леніна в Києві під час Революції Гідності в 2013 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Голова профкому Показати IP 17 Травня 2016 19:27
Фейс підходящий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus