USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Селище Жовтневе нарешті стане Благодатним?

15 Березня 2016 17:55
14-го березня під час чергової сесії селищної ради у Жовтневому депутати надали старт перейменуванню населеного пункту на Благодатне.

За нову назву райцентру проголосували більшість депутатів, утримались 2 народні обранці. Інші варіанти, запропоновані раніше, зокрема назви селища Шахтарськ та Гірниче, не отримали підтримки у громади.

Про це повідомляє «БУГ».

Нова назва повинна давати уявлення пересічному жителю про місцерозташування населеного пункту та асоціюватися з образами, пов’язаними з територією, на якій він знаходиться. Попередні голосування депутатів селищної ради можна піддати сумніву, тому що, згідно зі статтею 7 пункту 7 Закону про декомунізацію, на території громади необхідно було провести в установленому порядку громадські слухання та лише за їх результатами подати пропозиції щодо перейменування селища на розгляд Верховної Ради. Оскільки думку всіх пересічних жителів не було враховано, рішення ради про переіменування Жовтневого на Гірниче селищний голова Олександр Топорівський ветував. На громадських слуханнях, що відбулися минулої неділі, жителі, послухавши поради місцевого священика, запропонували нову назву – Благодатне. Жодного історичного висновку науковців і краєзнавців щодо перейменування Жовтневого на Благодатне не існує.

“Чим більше ми про це дискутуємо, тим далі заходимо в глухий кут. Більшість людей на слуханнях прийняли саме цю назву. Постанова знаходиться на розгляді у Верховної Ради і, наскільки ми знаємо, вона буде розглядатися 17-го березня”, – відзначив селищний голова Жовтневого Олександр Топорівський.

Перейменування селища – не буденна подія. Це, передусім, відповідальність перед нащадками. У контексті перейменування варто нагадати, що впродовж своєї історії селище мало лише одну назву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus