USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Семенченко - більше не комбат «Донбасу»?, - ЗМІ

22 Лютого 2015 11:52
Народний депутат від "Об'єднання Самопоміч" Семен Семенченко не писав жодного рапорту про звільнення з батальйону «Донбас». Про це телеканалу новин "24" розповіла прес-секретар народного депутата.

З її слів, сторінка (Добровольчий батальйон територіальної оборони Донецької області «Донбас») зламана. Логін і пароль втрачено, вона не контролюється ні батальйоном, ні командиром.

У той же час в Міноборони на запит народного депутата Павла Кішкаря спростували інформацію про створення батальйону «Донбас-Україна».



Нагадаємо, сьогодні, 22 лютого, вранці у ЗМІ з'явилася інформація, що легендарний батальйон «Донбас» висловив недовіру своєму комбату. Як інформувала «Преса України», народний депутат України Семен Семенченко більше не є командиром батальйону «Донбас» у зв'язку з недовірою, вираженою йому бійцями батальйону.

Військовослужбовці вважають, що великі втрати батальйону під час літньої кампанії пов'язані з відсутністю єдиноначальності і недоліком професіоналізму у командування батальйону. Також відбулося розформування підрозділу: частина бійців залишаються служити в батальйоні НГУ «Донбас», також створено нове формування «Донбас-Україна» (46 батальйон) на базі ВСУ. Про це йдеться в офіційній заяві командира батальйону Власенко В'ячеслава, позивний «Філін».

Бійці добровольчого батальйону «Донбас» не бажають бути жертвами політичних ігор і амбіцій колишнього комбата Семена Семенченка, а хочуть виконувати свій обов'язок перед Батьківщиною, борючись проти російських окупантів. Тому військові зажадали від Семенченка складання повноважень, і 19 лютого 2015 року Семенченко подав рапорт про звільнення його з посади командира батальйону НГУ «Донбас».

У бійців військового підрозділу було дві головні претензії до колишнього комбата:

- Відсутність єдиноначальності в батальйоні НГУ «Донбас».

- Відсутність належної військової підготовки особового складу підрозділу.

«Безсумнівно, частина бійців підрозділу має чудовий бойовий досвід. Але нагадаємо, що саме непідготовленістю новобранців підрозділу спричинені тяжкі втрати серед особового складу, які ніс батальйон «Донбас» під час літньої компанії. Другим найважливішим чинником важких втрат серед особового складу була відсутність єдиноначальності і непрофесійні накази командування батальйону. Все це призвело до написання рапорту про звільнення з посади командира батальйону С. Семенченко», - прокоментував ситуацію комбат Власенко.

Враховуючи наявний стан, в лавах батальйону з майже 800 бійців погодилися продовжувати службу за контрактом у Національній гвардії України близько 90 осіб «У зв'язку з цим, прийняли рішення про більш ретельну підготовку складу цього підрозділу», - зазначив «Філін».

Також прийняли рішення про формування батальйону «Донбас-Україна» (46 батальйон) на базі Міністерства Внутрішніх Справ, а безпосередньо на базі Збройних Сил України. Всі необхідні для цього документи вже підписані. «46-й батальйон ВСУ, отримав назву «Донбас-Україна», до його складу входять кращі бійці батальйону НГУ «Донбас».

Як пояснив Власенко, це дозволить:

- Надати підрозділу важке озброєння;

- Ретельно скоординувати підрозділ з іншими військовими формуваннями в зоні бойових дій;

- Провести максимально ретельну підготовку особового складу».

«Підкреслю: люди, які увійшли до складу «Донбас-Україна» - це військові фахівці, які чудово зарекомендували себе в батальйоні НГУ «Донбас», які пройшли всю необхідну підготовку і не стануть «гарматним м'ясом», який буде гинути внаслідок нескоординованості, особистих амбіцій чи політичних домовленостей командування. На даний момент відбувається доукомплектування батальйону «Донбас-Україна».

Формуючись на базі ВСУ, ця структура отримає необхідне важке озброєння, яким не володіють структури МВС, і яке так необхідно при участі в певних військових операціях. До того ж: резерв батальйону, нарешті отримає необхідний військовий інструктаж, який, на жаль, не проводило командування батальйону НГУ «Донбас», - резюмував нині діючий командир батальйону «Донбас».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus