USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Семенченко розповів про причини невдачі сил АТО в Іловайську

29 Серпня 2014 12:37
Що стало причиною того, що українські військові опинились в оточенні в Іловайську, попри успіхи у перший день штурму міста - про це розповів командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко на своїй сторінці у «Фейсбуці», - передає Еспресо.TV.

«Іловайськ повинні були штурмувати силами в 800 чоловік. Я вже можу про це говорити, адже це вже минуле. Незважаючи на всю брехню, що виливається на нас, мовляв ми це зробили самостійно, - було все зовсім інакше.

План був погоджений і затверджений керівництвом АТО, безпосереднє командування здійснював генерал Хомчак, командувач сектором «Б», якого я поважаю за особисту мужність і тверде керівництво військами. У підсумку з різних причин місто довелося брати набагато меншими силами. Зараз можна назвати і кількість - 340 чоловік», - розповів Семенченко.

Він також наголосив, що Іловайськ міг би повністю перейти під контроль українських військ, якби 19 серпня бійці отримали підкріплення.

«У перший же день було взято дві третини міста. Якби туди зайшло підкріплення - Іловайськ був би повністю під нашим контролем ще 19.08. В той же день я був поранений і пішов відлік нашим жертвам. 20.08 до нас зайшов батальйон «Дніпро», а вірніше його окремий підрозділ. Бійці відбивали танкові атаки, мінометні обстріли, "гради", "смерчі", "урагани"... Всі втрати - не від штурму, а від спроб малими силами утримати місто», - наголосив Семенченко.

«В той же день я передав управління військами своєму заступнику. І кожен день мені говорили що "підкріплення на підході". Ще не було ні удару росіян з-під Новоазовська, ні прориву з сектора «Д», а підкріплення все десь йшло. І кожен день ми вертольотами евакуювали поранених, загиблих. Кожен день до мене в палату заходили бійці від яких пахло гаром і мертвими тілами.

Вам описати цей запах, «обурене моїми істериками товариство»? Думаю що не варто, вам все одно не зрозуміти. Я дзвонив всім. ВСІМ це значить ВСІМ буквально. Тоді я почав писати про це в Фейсбуці. Тоді Ви стали обривати талефони всіх інстанцій. І через тиждень безперервний боїв допомога прийшла. Я не буду писати скільки. Прийшли Світязь, Херсон, Миротворець. Цього було мало, але нам було обіцяно, що це тільки й початок», - розповів Семенченко.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що бійці батальйону "Донбас" потрапили в засідку, при спробі самостійно вийти з оточення під Іловайськом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Патріот Показати IP 29 Серпня 2014 13:29
В українців таке враження, що влада сама хоче здати Україну,ми не розуміємо, чому не дати підкріплення бійцям, чому жити брехнею, і скільки далі можна нею жити. Влада- заповни, за кожну пролиту кров невинну ,ти заплатиш! Чому з ВАС ШАНОВНА ВЛАДО ніхте не йде воювати? МИ УКРАЇНЦІ ЗА СПРАВЖНІЙ ПОКАРАНИЙ МАЙДАН СЛАВА УКРАЇНІ! З НАМИ БОГ. ПЕРЕМОГА ТІЛЬКИ ЗА НАМИ.
Анна Показати IP 29 Серпня 2014 13:44
Бідні-бідні люди. Серце кровю обливається, коли про таке читаєш. Найстрашніший ворог - це зрада і байдужість, що також зрада.
Анонім Показати IP 29 Серпня 2014 17:22
коментар було видалено
Реал Показати IP 29 Серпня 2014 21:35
Самі ж люди і призвели себе на ці біди. Не треба було б голосувати за Порошенка, олігарха з оточення яника, ясно, що він здає Україну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus