USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сенат США заблокував рішення Трампа про надзвичайний стан

15 Березня 2019 08:29
Сенат (верхня палата Конгресу США) 14 березня ухвалив резолюцію, що блокує декларацію президента Дональда Трампа про введення у країні надзвичайного стану через необхідність зведення стіни на кордоні з Мексикою.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на телеканал CNBC, резолюцію підтримали 59 сенаторів, серед них – 12 республіканців. 41 член Сенату був проти.

26 лютого аналогічну резолюцію ухвалила Палата представників Конгресу. Трамп має можливість накласти вето на рішення Конгресу, що стане першим випадком застосування вето за його президентську каденцію.

За законом, подолання права вето вимагає двох третин голосів в обох палатах Конгресу.

Як повідомлялося, 23 грудня 2018 року через відмову представників Демократичної партії в Конгресі дати згоду на виділення в бюджеті $5,7 млрд для будівництва стіни на кордоні з Мексикою Трамп, оголосив про припинення роботи федерального уряду. Це був найдовший шатдаун в історії США – 35 днів.

15 лютого Трамп оголосив про введення надзвичайного стану. Трамп підкреслив, що США не контролюють власний кордон через який в країну потрапляють злочинці і «величезна кількість наркотиків».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus