USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сенатори США підготували нові санкції проти «Північного потоку-2»

4 Червня 2020 22:43
У Сенаті США підготували законопроєкт про нові санкції проти компаній, що беруть участь у спорудженні газопроводу «Північний потік-2».

Документ готували сенатори від обох партій – республіканець Тед Круз і демократ Джин Шахін, пише Радіо Свобода. Вони були і співавторами поправки до закону про військові витрати США, ухваленому в грудні 2019 року, згідно з якою під санкції повинні потрапити компанії, що займаються укладанням труб для газопроводу по дну Балтійського моря. Через загрозу санкцій роботи зі спорудження «Північного потоку-2» були зупинені.

Новий законопроєкт передбачає запровадження санкцій не тільки проти компаній, які безпосередньо займаються укладанням труб, а й проти тих, хто надає їм юридичну допомогу або страхові послуги. Reuters наводить слова Круза про те, що законопроєкт передбачає: компанії «пов’язані з суднами, які беруть участь у спорудженні газопроводу, негайно зазнають руйнівних санкцій».

Колишній посол США в Німеччині Річард Ґренелл раніше заявляв, що Сполучені Штати мають намір запровадити нові санкції проти компаній та осіб, пов’язаних із будівництвом газопроводу «Північний потік-2». За його словами, схвалення законопроєкту про санкції може відбутися в прискореному порядку.

Після відмови від добудови газопроводу компанії Allseas, до укладання труб поблизу узбережжя Данії та Німеччини може бути залучене російське судно «Академік Черський». Нещодавно воно змінило власника і тепер формально не належить структурам «Газпрому». «Академік Черський» перебуває в німецькому порту Мукран. Саме в порту Мукран вивантажені труби, які мають бути покладені для завершення проєкту. Але укладання труб поки не відновилося.

За оцінками Bloomberg, залишилося добудувати близько 6 відсотків трубопроводу, це трохи більш як 100 кілометрів. «Академік Черський» може впоратися з цим завданням до кінця 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 4 Червня 2020 22:52
Политика протекционизма в чистом виде. Вот вам и "рынок".
Сексопатолог Показати IP 5 Червня 2020 08:39
А дітям, дітям то скільки радості!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus