USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США запровадили нові санкції проти учасників «Північного потоку-2»

23 Травня 2021 18:27
Міністерство фінансів США запровадило нові санкції проти російських компаній та 13 суден, які беруть участь у будівництві газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє Голос Америки.

Як і пропонував Держдепартамент США, під санкції підпадають російські Морська рятівна служба, «Мортранссервіс», Самарський теплоенергетичний майновий фонд, «Коксохімтранс».

Серед суден, щодо яких запроваджено санкції, спеціалізовані судна «Академік Черський», «Капітан Беклемішев», «Умка», «Юрій Топчев», «Нарвал» та інші.

У Кремлі наразі не коментували запровадження Сполученими Штатами нових санкцій.

В Білому домі сумніваються, що можуть зупинити добудову «Північного потоку-2», але вважають нові санкції «значним кроком»

Держдепартамент раніше запровадив санкції проти оператора газопроводу Nord Stream 2 AG і глави компанії Маттіаса Варніга. Однак, ці санкції були відразу припинені. Глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен заявив, що це зроблено «в національних інтересах США».

Напередодні група підтримки України в Конгресі США звернулась із закликом до адміністрації Байдена скасувати виключення з європейського оператора газопроводу з режиму санкцій.

Верховна Рада на засіданні 21 травня ухвалила звернення до Конгресу США щодо «активізації зусиль зі зміцнення енергетичної безпеки України та Європи шляхом загального запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу «Північний потік-2».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus