USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Серед причин інфікування лучан на сальмонельоз – перепелині яйця та перевантажені дитсадки

2 Червня 2009 17:09
Цьогоріч у Луцьку не зареєстровано захворювань на дизентерію, реєструється гастроентероколіти. Що стосується сальмонельозу – тут тенденція до збільшення інфікованих лучан. Про це під час наради в управлінні охорони здоров’я Луцької міської ради сказала завідуюча епідеміологічним відділенням Луцької міської СЕС Валентина Новачевська, – інформує 2 червня репортер «Волинських Новин».
 
Тенденція до збільшення хворих на сальмонельоз почалася ще восени минулого року, – розповіла Валентина Новачевська. Проте показники рівня захворюваності знаходяться на рівні обласних. Що ж стосується гастроентероколітів, то у Луцьку завжди вищий показник, ніж середній по області, – зауважила медик.
 
За словами пані Новачевської, 92% хворих – діти до 14 років, із них 68% – діти до 2- х років. За 4 місяці 2009 року в дошкільних навчальних закладах було зареєстровано 37 випадків захворювань на кишкові інфекції, уражено 65% ДНЗ. «Це погані показники, в минулому році у цьому відношення вони були кращими», – констатувала медик.
 
Показник захворюваності дітей у дитсадках на кишкові інфекції – найвищий серед усіх категорій і становить 437, 7/ 100 тисяч населення. «Давно у нас не було таких високих показників», – сказала санепідеміолог.
 
Валентина Новачевська розповіла, що дитсадки Луцька перевантажені дітьми, особливо це стосується ясельних груп. Відповідно, така ситуація тягне за собою багато порушень особистої гігієни дітей, нагляду, догляду за малечею. «Є в нас групи, де є 35 і більше дітей, коли положено 15 – 20», – сказала медик. Окрім того, в деяких ДНЗ міста відсутня гаряча проточна вода, що порушує правила миття посуду.
 
У школах міста хоча ситуація з гігієною дещо покращилася, проте «туалет й досі можна знайти по запаху», – зауважила санепідеміолог.
 
Також пані Новарчук проінформувала про основні фактори виникнення кишкових захворювань. Серед них – вживання неякісних продуктів, порушення норм приготування їжі. Наприклад, як розповіла медик, були випадки зараження сальмонельозом через яйця, зокрема й перепелині. Минулого тижня у Хрінниках молодь отруїлася м’ясними продуктами, печінковим тортом. Проте точно дослідити який саме продукт викликав сальмонельоз медики не змогли, оскільки все було з’їджено, а посуд викинуто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus