USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Серед ста кращих ресторанів України – жодного луцького

19 Червня 2009 10:54
Серед сотні кращих ресторанів України, що стали переможцями всеукраїнського рейтингового дослідження, немає луцьких закладів, хоча вони брали участь у проекті. Про це 19 червня інформують «Волинські Новини».
 
В Україні з’явився перший ресторанний гід «Сто кращих ресторанів». Про це повідомив на прес-конференції в Києві керівник Національного проекту «100 кращих ресторанів України 2008» Ігор Криволапов.
 
Як передає УНІАН, у проекті взяли участь понад 200 ресторанів, з яких за результатами анкетування «таємних гостей» була обрана сотня найкращих ресторанів. «Наша інспекція є наймасштабнішим польовим дослідженням ресторанного ринку за всю історію України. Таємні гості, що пройшли спеціальну підготовку, двічі відвідали кожен із двохсот заздалегідь відібраних закладів з усіх регіонів країни», – ствердив пан Криволапов. При цьому в спірній ситуації, коли їхні оцінки дуже відрізнялися, були контрольні – треті відвідини.
 
У рамках проекту інспектувалися заклади Києва і Київської області, Ялти, Алушти, Гурзуфа, Донецька, Одеси, Чернівців, Рівного, Ужгорода, Мукачевого, Львова, Буковеля, Трускавця, Полтави, Сум, Дніпропетровська, Харкова, Запоріжжя, Хмельницького, Луцька, Івано-Франківської і Черкаської областей. Більшість з оцінюваних ресторанів належать до найвищого цінового сегменту (середній чек від 150-200 грн.) і до того моменту працювали не менш як півроку.
 
«Експертна анкета, яку заповнювали таємні гості, була складена згідно з міжнародними стандартами оцінки закладів рівня Fine Dining і включала 72 питання і низку додаткових коментарів у 12 розділах», – додав він. При цьому винні карти закладів не оцінювалися, оскільки, на думку фахівця, це поставило б у нерівні умови, наприклад, ресторани французької кухні і української або японської.
 
За словами організатора проекту, участь ресторану в даному проекті безкоштовна, а його результати – об’єктиви і неупереджені.
За результатами дослідження у підсумковому лістингу переможців 63 ресторани представляють Київ і область, 6 – Дніпропетровськ і область, 4 – Донецьк, 1 – Житомир, 3 – Львів, 8 – Одесу, 1 – Ужгород, 6 – Харків, 1 – Хмельницький, 1 – Чернівці, 1 – Черкаси, 4 – Ялту і Крим, 1 – Яремче. Найбільш представлена кухня в кращих заклади України – європейська (28). Наступними за популярністю є: італійська (14), українська (11), французька (11) і японська (5).
 
У рамках проекту підготовлено і випущено двомовний альбом-путівник «100 кращих ресторанів України 2008», кишеньковий гід. Також буде запущена інтерактивна версія путівника в мережі Інтернет.
 
Ігор Криволапов зазначив, що мета проекту – легітимно визначати кращі заклади країни, сприяючи розвитку української ресторанної індустрії. За словами пана Криволапова, за результатами дослідження виявилося, що навіть у великих обласних центрах немає ресторанів хорошого рівня.
 
При цьому організатори відзначають, що цей проект буде постійним і вже у червні стартує проект «100 Кращих Ресторанів України 2009». До нового дослідження внесено чимало інновацій – експертна анкета, яку заповнюють таємні гості, включатиме 82 питання і низку додаткових коментарів у 16 розділах. У 2009 році пріоритетна увага в дослідженні приділятиметься якості кухні в ресторанах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus