USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сергій Жадан став лауреатом престижної польської премії

19 Жовтня 2015 17:17
Сергій Жадан став лауреатом польської премії “Ангелус”. Про це інформує Українська правда з посиланням на Polityka.

Нагороду українець отримав за видану роком раніше книгу “Месопотамія”.

Як відомо, у 2015 році до лонг-лісту престижної польської премії потрапили одразу чотири українських книжки. Зокрема, до списку із 66-ти номінантів потрапили видання Сергія Жадана “Месопотамія”, “Книга забуття” Василя Слапчука, “Роман про батьківщину” Дзвінки Матіяш та “Lubczyk na poddaszu” (“Комашина тарзанка” в українському перекладі – авт.) Наталки Сняданко.

Згідно з умовами премії, переможець отримає чек на 150 тисяч злотих (майже 40 тисяч доларів).

Міжнародна літературна премія “Анґелус” була заснована 2006 року у Вроцлаві. Згідно з умовами премії, статуетку ангела авторства Єви Россано і чек на 150 000 польських злотих отримує автор із країн Центральної Європи за прозову книжку, перекладену і видану в Польщі протягом останнього року.

У 2013 році лауреатами 8-ї премії “Ангелус” стали автор книги “Музей покинутих секретів” Оксана Забужко та перекладач Катажина Котинська.

Нагадаємо, 18 листопада о 20:00, у пабі «Лучеськ» (вулиця Крилова, 1) запланований концерт Сергія Жадана та гурту «Собаки» у рамках листопадового туру Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus