USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Серце не витримало переживань: на Волині попрощалися з депутатом-воїном Василем Мазуриком

24 Листопада 2023 17:44
У Турійській громаді 23 листопада попрощались з патріотом та націоналістом, одним із фундаторів відновлення урочища Вовчак, директором історико-культурного комплексу «Вовчак. Волинська Січ», ветераном російсько-української війни, депутом Турійської селищної ради Василем Мазуриком.

Серце Василя Васильовича зупинилося 21 листопада, не вмістивши у себе весь біль і переживання, інформують у громаді.

Свого часу Василь Мазурик обіймав посаду голови Турійської районної державної адміністрації. Багато років пропрацював у лісовій галузі, був начальником управління лісового господарства у Волинській області. У 2015-му разом із колегами зводили оборонні споруди на Маріупольському напрямку фронту.

Ще до 24 лютого він разом із однодумцями створили роту охорони, а з травня 2022 року воював у складі 14 Князівської бригади. Брав участь у тяжких боях на Донбасі, у звільненні Харківщини.

Читати ще: Воїн Князівської бригади з Волині: «Маємо шанс переламати хребет скаженому російському ведмедю»

Із глибоким сумом і болем у серці Волинь прощалася із своїм земляком. Чин поховання відбувся у сакральному для Василя Васильовича місці – на Вовчаку, який став його дітищем, місцем сили, місцем пам’яті, куточком відродженої історії, яка цеглинка за цеглинкою завдяки його старанням відбудовувалась в історико-культурному комплексі «Вовчак – Волинська Січ».

«Тепер Василь Мазурик назавжди в строю поруч із воїнами УПА... Вовчак приняв його у свої обійми...» – наголошують у громаді.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним і близьким Василя Мазурика! Вічна памʼять!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus