USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Воїн, депутат, посадовець: пішов з життя видатний волинський націоналіст Василь Мазурик

21 Листопада 2023 13:04
Перестало битися серце великого патріота і націоналіста, одного з фундаторів відновлення урочища Вовчак на Турійщині, директора історико-культурного комплексу "Вовчак. Волинська Січ", ветерана російсько-української війни, депутата Турійської селищної ради від ВО "Свобода" Василя Мазурика.

Про непоправну втрату повідомила волинська "Свобода".

"Всі, хто знав Василя Васильовича, відзначають його велике серце, людяність і доброзичливість, вірність українським ідеалам, жертовність і сподвижництво у справі виховання підростаючого покоління в дусі відданості Україні та її Героям. Він завжди займав активну життєву позицію, перебував на вістрі громадсько-політичного життя, був головою Турійської РДА, активним учасником Революції Гідності, керівником турійської "Свободи", очільником Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Ніхто, мабуть, не вкладав стільки праці, душі та серця у відбудову Вовчака, як його натхненник Василь Мазурик.

Як справжній син свого народу, після початку повномасштабного вторгнення одвічного ворога Василь Мазурик не став відсиджуватись у волинських лісах, а став до лав ЗСУ у складі 14-ї "князівської" бригади. Брав участь у бойових діях на східному фронті, а війна, як бачимо, не минає безслідно...

Є багато чеснот Василя Васильовича, які підкреслюють: він був справжнім чоловіком, українцем, Людиною з великої літери, в якої буде чому повчитися прийдешнім поколінням", – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Воїн Князівської бригади з Волині: «Маємо шанс переламати хребет скаженому російському ведмедю»

"Волинська обласна організація ВО "Свобода" глибоко сумує з приводу передчасної смерті нашого побратима. Співчуття рідним та близьким покійного, усім, хто знав і шанував Василя Мазурика. Схиляємо голови перед світлою пам'яттю побратима. Продовжимо його справу. Вічна пам'ять і спокій його душі!" – додають партійці.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним і близьким Василя Мазурика! Вічна памʼять!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Націоналіст Показати IP 21 Листопада 2023 15:25
Вічна памʼять герою!
Маннергейм Показати IP 21 Листопада 2023 15:44
Царство небесне , земля пухом.Це мабуть один із небагатьох який прослявляв *свободу* на відміну від багатьох інших фаріон і їх подібних
1234 Показати IP 21 Листопада 2023 15:47
Це справжній патріот України. Вічна пам`ять Герою!
Доброслав Гарбарчук Показати IP 29 Листопада 2023 18:39
Громада Рідновірів провела в останній путь шановного воїна - Українця В. Мазурика під державним прапором та прапорами УПА ! Кожний рік на День УПА наша Громада проводила Священні Години , шанували легендарних воїнів УПА , з немешим героїзмом яких нині наші воїни ЗСУ звільняють нашу землю від одвічного клятого ворога - московита ! Слава нашим Героям !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus