USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Серце патріота» везе голубів миру із Луцька на схід

9 Березня 2017 20:27
Учні школи №7 міста Луцьк передали допомогу бійцям АТО через волонтерів центру «Серце патріота». Серед благодійного вантажу – печиво, крупи, чай та вироби рукоділля, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Президент учнівського парламенту, учениця 10-Б класу Тетяна Собковська розповіла, що збір допомоги у школі відбувається різними шляхами.

«Деякі класи збирають гроші, передають їх адміністрації та учнівському самоврядуванню, а ми закуповуємо необхідне для бійців. Дехто приносить речі, продукти. Також у школі проводимо благодійні ярмарки: учні готують печиво, тістечка, різні рукодільні вироби та продають їх. Виручені кошти йдуть на потреби воїнів АТО. Ми не можемо залишатись осторонь, адже вони воюють на Сході, аби у нас тут був мир», – каже Тетяна.

Дівчина зазначає, що раніше до передач учні додавали свої номери телефонів. Один з бійців, якому вона передала власноруч виготовлений браслет, телефонував і дякував за оберіг, який він прив’язав до автомата. Щоправда, тепер телефонів не пишуть, бо це заборонено, відповідно до правил техніки безпеки.

Одна з дівчаток, яка виготовляла «голубів миру» - учениця 5-А класу Олеся Борщ. Вона долучилася до акції, оскільки сподівається, що її виріб хоч трохи покращить настрій бійцям.

Постійно бере участь у шкільних благодійних ярмарках Катерина Мичло. Дівчина каже, що напружена ситуація на Сході стимулює не бути байдужим до потреб воїнів.

«Війна може прийти у будь-який час і в наші домівки. Щоб цього не трапилось, ми маємо допомагати, підтримувати, – наголошує Катерина. – Ми плели сітки для бійців, постійно збираємо продукти».

Благодійні акції у ЗОШ I-II ступеня № 7-природничий ліцей для збору допомоги атовцям проводять вже протягом двох років. Кожного разу вантажі містять різні речі, вміст залежить від потреб бійців.

Директор навчального закладу Неоніла Карюк зауважує, що для збору вантажу постійно долучаються усі – колектив, батьки і особливо активно діти.

«Із самого початку воєнних дій на Сході ми розповідаємо учням, що навіть найменша допомога стане у пригоді. Діти самі ініціюють багато заходів. Одним із них є ярмарки. Зазвичай вони тематичні, приурочені до свят або пор року. Окрім того, ми збираємо макулатуру та за виручені кошти купуємо необхідні бійцям речі. Передаємо зібране волонтерам. Ми виховуємо патріотів і хочемо, щоб перемога була якнайшвидше», – розповіла Неоніла Василівна.

Через активістів волонтерського центру «Серце патріота» школа № 7 передавала допомогу вже близько десяти раз.

«Співпрацюємо з різними навчальними закладами зі всієї області. Я дуже радий, що є така співпраця, що діти небайдужі, – зазначив керівник волонтерського центру, депутат Луцької міськради від фракції «УКРОП» Сергій Балицький. – Передачі різні. Дуже цінують бійці малюнки, обереги різні, «голубів миру». Вони бережуть їх у кишенях біля серця, вішають у нічліжках. В кожного з хлопців є мама, сестра, дружина. Ми переживаємо за них тут, а вони за нас там».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
! Показати IP 11 Березня 2017 10:33
Піар за рахунок дітей!!!
відповідь до ! Показати IP 13 Березня 2017 10:31
де тут піар? волонтери мають розповідати про свою діяльність. а таким "розумникам" має бути соромно сидіти і писати дурниці, тоді коли діти активно допомагають бійцям

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus