USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сервісну зону в Устилузі можуть перенести

22 Квітня 2016 10:00
Вирішення проблем черги та сміття, що існує в межах сервісної зони митного пропускного пункту “Устилуг-Зосін”, шукають досить тривалий період часу. Надійшло дві пропозиції: перенести або ж розширити дорогу, - інформує БУГ.

Щоб розібратися на місці, із робочим візитом 21-го квітня в Устилуг приїхав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Прикордонники сервісної зони поставили жорсткі умови: або влада наводить порядок в зоні, або ж вони знімають пункт і переносять його до брами митного пункту. Тобто вся черга рушить у місто Устилуг.
Раніше вже було напрацьовано два плани можливого вирішення проблеми. Суть першого варіанту: розширити проїжджу територію на 16 метрів. Реалізувати його проблемно через те, що підприємці сервісної зони приватизували землі. Другий варіант – це перенести сервісну зону ближче до села П’ятидні.

“На відстані 1,4 кілометра можна значно розширити сферу послуг, крім оформлення зеленої карти, автострахування та іншого. Міська та районна ради й адміністрація можуть надати ще додаткові послуги, які не були представлені. Коли ми робитимемо нову сервісну зону, то зробимо її без будь-яких порушень і у відповідності із чинним законодавством. Машина заїжджає у митно-сервісну зону і це означає, що виїхати з неї не зможе і зайняти комусь місце не буде можливості. Зробимо кармани для аварійного виїзду. На в’їзді в сервісну зону поставимо електронну систему реєстрації,” – поділився планами Володимир Гунчик.

Нагадаємо, що черга в найбільш завантажені дні складає близько 300 машин і тягнеться до села П’ятидні. Також знаходження сервісної зони на проїжджій частині є грубим порушенням ПДР, або як пояснює місцева влада – це вимушений крок.

Багато запитань до губернатора було і від працівників кіосків, які надають послуги на сервісній зоні. Людей цікавить, що буде із їхніми робочими місцями, за чий рахунок перенесуть їхні кіоски та на яких умовах вони працюватимуть.
Гунчик повідомив, що земля в приватній власності і її власники вправі робити з нею все, що побажають. Якщо матимуть бажання, то їм нададуть першочергове право оренди землі в новій сервісній зоні, але вже на умовах держави і комунального чи іншого підприємства, яке буде обслуговувати зону.

З перенесенням сервісної зони за автозаправки і її розміщення там є проблема. Адже на декілька метрів займе земель, які обробляють підприємства Валерія Діброви. До речі, сам пан Діброва приїхав на зустріч до губернатора і при розмові повідомив, що не проти поступитися кількома метрами землі, якщо це сприятиме безпеці на цій частині дороги.

Міський голова Устилуга Віктор Поліщук звернувся до губернатора ще з проханням сприяти тому, щоб Служба автомобільних доріг нанесла суцільну лінію в межах теперішньої сервісної зони. Це потрібно для того, аби поліція мала законні підстави штрафувати при переміщенні машин всередині черги.
Голова Володимир-Волинської РДА Наталія Василець та голова райради Роман Гук зазначили, що вони також зацікавлені в тому, щоб проблеми сервісної зони були вирішені. Крім чиновників місцевого рівня та підприємців на зустріч приїхали два депутати Волинської обласної ради: Костянтин Зінкевич та Олексій Панасюк.

Зінкевича цікавило питання вартості перебування автомобілів на новій сервісній зоні. Гунчик відповів, що платитимть за обслуговування в зоні лише підприємці, які надають там постійно послуги, а для водіїв це буде безплатно.

На значне скупчення чиновників і журналістів підійшли і водії та пасажири. Люди, користуючись можливістю, також ставили запитання губернаторові, розпочинаючи із вартості проекту і термінів реалізації, завершуючи доцільністю створення нової сервісної зони.

Гунчик повідомив, що проект повинні реалізувати до завершення 2016-го року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
турист Показати IP 22 Квітня 2016 11:08
давно там треба навести порядок, а то стидоття від того всього

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus