USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Сесія Волинської обласної ради вкотре перетворилася на посміховисько

24 Липня 2009 18:52
Волинська обласна рада продовжує «традицію» неголосування за питання, яке стосується мисливських угідь. Адже сесія 24 липня вкотре не підтримала проект рішення, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Замість традиційної назви «Про надання мисливських угідь у користування» проект рішення звучав як «Про ведення та впорядкування мисливських господарств на території області». Однак зміст суттєво не змінився. Депутати взяли такий проект за основу.
 
Проте не була підтримана пропозиція голови профільної комісії Олега Кіндера, пов'язана з рішенням суду щодо спірних 10 тисяч гектарів мисливських угідь.
 
Голова фракції Партії регіонів Петро Пронь побоюється, що у випадку, якщо пропоноване рішення приймуть, то на Волині можуть виникнути ситуації, аналогічні вбивству екс-нардепом Лозінським селянина Олійника на Кіровоградщині. «Будете жалкувати», – звернувся пан Пронь до керівництва облради. За словами регіонала, в області «є мисливські клани».
 
Бютівець Петро Камельчук провів аналогію з наданням водних об'єктів у користування. Депутат сумнівається, що у орендованих водоймах значно збільшилася кількість риби, а надходження до бюджету – мізерні. Пан Камельчук у принципі не заперечує проти надання у користування мисливських угідь, однак на Волині є багато «прекрасних державних мисливських угідь».
 
Голова Волинської облради Анатолій Грицюк поставив на голосування пропозицію зняти питання на доопрацювання. Однак депутати це не підтримали.
 
Депутат Волиньради Ігор Гузь зазначив: розгляд питання щодо мисливських угідь перетворився на посміховисько. Пан Гузь жалкує, що не ведеться пряма трансляція сесійного засідання. «Ніхто нічого не знає, хто за цим стоїть?» – каже обранець громади Волині. Він радить взяти це питання на контроль голові Волинської ОДА Миколі Романюку та голові Волинської облради Анатолію Грицюку. А без узгодженого проекту рішення навіть не варто виносити на розгляд сесії. За оцінками Ігора Гузя, на обговорення цієї проблеми в сукупності депутати облради витратили один сесійний день.
 
Та заступник голови облради Борис Загрева зазначив, що при підготовці питання усіх зацікавлених депутатів запросили на засідання профільної комісії. Натомість депутат Пронь відповів, що його ніхто не запрошував.
 
Зрештою, рішення щодо мисливських угідь волинські обранці вже вшосте за каденцію власним голосуванням провалили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Липня 2009 09:23
клоуни!
Анонім Показати IP 27 Липня 2009 12:05
Хіба їм передають порожні угіддя без фауни? Потрібно провести таксацію і порахувати кількість тварин , які знаходяться в угіддях, а при передачі майбутні користувачі повинні сплатити в державний бюджет за кожного лося, зубра та ін. За користування угіддями також необхідно здіймати плату за кожен гектар - ось вам і резерви для наповнення бюджету.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus